Fogyaszthatjuk könnyed vacsoraként vagy egy tartalmasabb leves után,
ebédre. Gyorsan elkészülhetünk vele, és itt is jól hasznosíthatjuk a hűtőben
talált, szárazabb sonka/csülök végeket. Nagyon finom füstölt tarjával vagy jó
féle (házi) kolbásszal is.
Elkészítési idő: 30 perc
Fotó: Szeiler Gábor
8 kisebb tojás
3-4 dl tejföl
3-4 dl tejszín
20 dkg reszelt sajt
20 dkg füstölt sonka
5 dkg vaj
1 mokkás kanál szárított fokhagyma
1 mokkás kanál Vega ételízesítő (só mentes)
só, bors
Fotó: Szeiler Gábor
1. Kenjünk ki 4 db hőálló tálat (lehetőleg oválist) vajjal. Keverjük ki
a tejfölt a tejszínnel, az ételízesítővel, és a fokhagymával. Melegítsük elő a
sütőt 165 fokra.
2. Tegyünk az edények aljába, a tejszínes-tejfölből, egyenletesen elosztva. Vágjuk a sonkát
csíkokra, és tegyük a tálakba.
3. Két-két tojást üssünk fel tálanként, és óvatosan tegyük bele.
Szórjuk meg a sajt ¾ részével.
4. Tegyük a tálakat a forró sütőbe, és süssük 15-18 percet. Óvatosan
vegyük ki, és szórjuk meg a maradék sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe, pár
percre.
5. Adjunk hozzá pirítóst és zöldsalátát.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Az eredeti recept
felújított változata.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése