Erőlevesből (pl. Olasz
erőleves) készíthetjük, jól felhasználhatjuk a hűtőben száradó
füstölt hús véget.
Elkészítési idő: 50 perc
Fotó: Szeiler Gábor
1,5 liter erőleves
10 dkg apróra vágott füstölt sonka/tarja/csülök
1 zsemle
1 tojás
2-3 evőkanál liszt
1 evőkanál tej
1 kisebb fej apróra vágott hagyma
bors
Fotó: Szeiler Gábor
1. A zsemlét vágjuk apróra, locsoljuk meg a tejjel.
2. Keverjük össze a sonkát a hagymával és a tojással. Keverjük bele az
áztatott zsemlét, kevés őrölt borsot és dolgozzuk össze. hintsük meg annyi
liszttel, hogy összeálljon a tészta. Tegyük félre pihenni fél órára.
3. Forraljuk fel a levest, és két kis kanál segítségével szaggassunk
bele galuskákat. Ha feljött a leves tetejére, akkor még pár percet főzzük, majd
egy szűrőkanállal szedjük ki.
4. Tálaláskor szedjünk a tányérba galuskát, és arra szűrjünk a forró
levesből.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A receptet a Gusztahús támogatta,
köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése