2014. február 12., szerda

Sonkagaluska leves

Erőlevesből (pl. Olasz erőleves) készíthetjük, jól felhasználhatjuk a hűtőben száradó füstölt hús véget.

 
Elkészítési idő: 50 perc


Fotó: Szeiler Gábor

1,5 liter erőleves
10 dkg apróra vágott füstölt sonka/tarja/csülök
1 zsemle
1 tojás
2-3 evőkanál liszt
1 evőkanál tej
1 kisebb fej apróra vágott hagyma
bors




Fotó: Szeiler Gábor

1. A zsemlét vágjuk apróra, locsoljuk meg a tejjel.
2. Keverjük össze a sonkát a hagymával és a tojással. Keverjük bele az áztatott zsemlét, kevés őrölt borsot és dolgozzuk össze. hintsük meg annyi liszttel, hogy összeálljon a tészta. Tegyük félre pihenni fél órára.
3. Forraljuk fel a levest, és két kis kanál segítségével szaggassunk bele galuskákat. Ha feljött a leves tetejére, akkor még pár percet főzzük, majd egy szűrőkanállal szedjük ki.
4. Tálaláskor szedjünk a tányérba galuskát, és arra szűrjünk a forró levesből.

Jó étvágyat hozzá!

Max

A receptet a Gusztahús támogatta, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin