2014. január 16., csütörtök

Olasz erőleves

Alap marha erőleves, könnyen elkészíthető és a benne főtt darált hús és zöldségek jól hasznosíthatóak (hamarosan jönnek azok a receptek, ahol tippeket adok a felhasználásról). Fontos a jó minőségű hús és sajt, hiszen ezek dominálnak az ételben.
 
 
 
Készíthetjük a levest kockázott marhahúsból is, bár akkor érdemes egy kicsit tovább főzni. Érdemes nagyobb adagot készíteni, és lefagyasztani, alap lének. Felönthetünk vele különböző krém leveseket (sajt, fokhagyma, zöldség) vagy mártásokat.

Elkészítési idő: 85-90 perc

50 dkg darált marhahús
25-30 dkg reszelt, félkemény sajt
2 sárgarépa
1 petrezselyem gyökér
1 fej vöröshagyma
5 szem szegfűszeg
2-3 gerezd fokhagyma
só és szemes bors

Tálaláshoz pirított kenyérkocka.


Fotó: Szeiler Gábor

1. A répát és a gyökeret tisztítsuk meg, és vágjuk kis kockákra. A szegfűszegeket szúrjuk bele a megtisztított vöröshagymába.
2. Tegyük egy fazékba a darált húst, a zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát. Hintsük meg sóval, és öntsük fel 2 liter vízzel. Forraljuk fel, közben néha szedjük le a tetejéről a habot.
3. Ha felforrt, vegyük takarékra és adjuk hozzá a szemes borsot. Főzzük egy órát. Ha megfőtt, szűrjük le, a darált húst és a főtt zöldséget tegyük félre, felhasználhatjuk vagdaltakhoz, vagy töltelékbe.
4. Tálaláskor tegyünk a tányérok aljába egy nagy marék reszelt sajtot, erre kanalazzuk a forró levest, majd tegyünk rá a pirított kenyérkockákból.

Jó étvágyat hozzá!

Max

A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin