Kocsonya elegáns formába öntve. Tálalhatjuk előételnek, vagy vendégváró
falatkáknak. Készülhet csülökből is, fontos hogy a zsíros részeket válasszuk le
a főzés után, csak a száraz, ízletes falatokat tegyük bele. Érdemes a levet
zsírtalanítani.
A zselatint kiválthatjuk más zselésítővel (agaragar, pektin). A sült
marinírozott paprikát elkészíthetjük saját magunk is, (később hozom a receptjét),
de használhatunk konzerv verziót is.
Elkészítési idő: 35 perc + pihentetés
Fotó: Szeiler Gábor
25-30 dkg főtt füstölt sonka
2-3 db marinírozott, sült paprika
0,5-1 liter sonkafőző lé
2 evőkanál zselatinpor
Fotó: Szeiler Gábor
1.A paprikát csepegtessük le. Béleljünk ki egy mélyebb tálkát vagy
őzgerincformát háztartási fóliával. 2. A sonkát és a paprikát kockázzuk össze.
A levet langyosítsuk meg, oldjuk fel a zselatint, majd folyamatos kevergetés
mellett, kis lángon melegítsük fel.
3. Keverjük bele a sonka és paprika kockákat, majd kanalazzuk a bélelt
formába. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, majd tegyük hideg helyre, legalább
egy éjszakára.
4. Óvatosan fordítsuk ki a formából, szedjük le a fóliát, és egy éles
késsel szeljük fel. Adjunk hozzá salátát és pirítóst.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A receptet a Gusztahús támogatta, köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése