2014. január 19., vasárnap

Sült paprikás sonkazselé

Kocsonya elegáns formába öntve. Tálalhatjuk előételnek, vagy vendégváró falatkáknak. Készülhet csülökből is, fontos hogy a zsíros részeket válasszuk le a főzés után, csak a száraz, ízletes falatokat tegyük bele. Érdemes a levet zsírtalanítani.


A zselatint kiválthatjuk más zselésítővel (agaragar, pektin). A sült marinírozott paprikát elkészíthetjük saját magunk is, (később hozom a receptjét), de használhatunk konzerv verziót is.


Elkészítési idő: 35 perc + pihentetés


Fotó: Szeiler Gábor

25-30 dkg főtt füstölt sonka
2-3 db marinírozott, sült paprika
0,5-1 liter sonkafőző lé

2 evőkanál zselatinpor


Fotó: Szeiler Gábor

1.A paprikát csepegtessük le. Béleljünk ki egy mélyebb tálkát vagy őzgerincformát háztartási fóliával. 2. A sonkát és a paprikát kockázzuk össze. A levet langyosítsuk meg, oldjuk fel a zselatint, majd folyamatos kevergetés mellett, kis lángon melegítsük fel.
3. Keverjük bele a sonka és paprika kockákat, majd kanalazzuk a bélelt formába. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni, majd tegyük hideg helyre, legalább egy éjszakára.
4. Óvatosan fordítsuk ki a formából, szedjük le a fóliát, és egy éles késsel szeljük fel. Adjunk hozzá salátát és pirítóst.

Jó étvágyat hozzá!

Max
A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin