Könnyen elkészíthető, igen laktató étel. A hús „köntöse” egyben a köret
is. Káposzta vagy paradicsomsalátával megkoronázza az ünnepi étkezést. Vendégségek,
családi eseményeknél az egyik legnépszerűbb étel. Jól illik hozzá a
paprikakrémmel (lehet csípős is) kikevert tejföl.
Elkészítési idő: 60 perc
A tócsihoz:
1 kg burgonya
15 dkg liszt
2 dl tejföl
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Sütéshez: étolaj
6-8 szeret sertés karaj
6-8 szelet vékony sonka
6-8 szelet félkemény sajt
1. A nyers burgonyát kis lyukú reszelőn belereszeljük a tejfölbe. Folyamatosan
keverjük, hogy a burgonya ne barnuljon meg. Hozzáreszeljük a fokhagymát, beleütjük
a tojást, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a lisztet, kicsit lágyabb legyen,
mint a galuska tészta.
2. Serpenyőben kevés olajon palacsinta méretű, kb. fél cm vastag tócsikat
sütünk. Két fakanál segítségével forgassuk, óvatosan, nehogy eltörjön.
3. A vékony szelet karajokat serpenyőben megsütjük, még melegen sózzuk,
borsozzuk.
4 .A tócsi egyik felébe behelyezzük a sült húst, rá egy szelet sonkát,
egy szelet sajtot, majd a másik felét ráhajtjuk.
5. Az így elkészített tócsis húsokat beletesszük egy tűzálló tálba, és
meleg sütőben összesütjük 10-15 perc alatt. Csak annyi idő kell, hogy a sajt
megolvadjon.
6. Tálaláskor tejföllel meg lehet kenni a tetejét.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése