Olyan, mint a..
Ez volt az első reakció, amikor elkészítettem először. Az
eredeti
recept málna lekvárral készült, de én már első olvasatkor csokisra
módosítottam. Elképzeltem, hogy a durvára vágott csoki megolvad a langyos rizs
között. Talán elég annyi referenciának, hogy az ünnepek alatt négyszer készült
el.
A krémesség titka a rizottó rizsben rejlik, több félét kipróbáltunk, az Arborio lett a favorit.
Készíthetjük növényi habalappal is, de akkor kevesebb cukor kell, mert
az édesítve van gyárilag.
Elkészítési idő: 45 perc + pihentetés
Fotó: Szeiler Gábor
1 l tej
24 dkg rizottó rizs
3 dl tejszín
4-5 evőkanál cukor
4 dkg (Váncza) vaníliás cukor
4-5 evőkanálnyi aprított étcsokoládé
Fotó: Szeiler Gábor
1. Öntsük a tejet, a tejszínt egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás
cukrot és rizst. Keverjük össze, és kis lángon, gyakran kevergetve forraljuk
fel, de ügyeljünk arra, hogy a tej ne fusson ki.
2. Forraljuk fel. fedjük le és takaréklángon főzzük 30-35 percet,
közben párszor keverjük át.
3. Zárjuk el az energiát, és fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni. Az
első percekben még folyósnak tűnik, de lassan felissza az összes tejet.
4. Rétegezzük a darabolt csokival edényekbe, a langyos rizstől a csoki
megolvad a rétegek között. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Inspiráció: Jamie
Oliver/ Creamy rice pudding
6 megjegyzés:
Ez mekkora királyság...
Gyönyörűek a fotóid :-)
Köszi, de ez most a stáb érdeme :-) A rizzsel óvatosan, egy hét alatt, különböző indokokkal, öt adag készült!
Nagyon-nagyon finom lett :)
Örülök!
Szia!
Ezzel a rizs mennyiséggel, hány főre tudok tejberizst készíteni?
Üdvözlöm!
3 nagy adag vagy desszertnek 4 főre számolható.
Megjegyzés küldése