2014. január 25., szombat

Argentin húsos táska


 Gyors és különleges étel, az erőlevesben főtt marha/sertés hús felhasználásához. Az Olasz erőleves receptjénél ígértem, a főtt marhahús felhasználására ötleteket. Tökéletes parti étel, adjunk hozzá zöldsalátát és koktél szószt. Készíthetjük nyers húsból is, de akkor kicsit érdemes tovább sütni.



Elkészítési idő: 60 perc


Fotó: Szeiler Gábor

50 dkg darált, főtt marhahús
2 csomag réteslap (8-9 lapos)
20-25 dkg reszelt, félkemény sajt
1 közepes alma
1 kisebb hagyma reszelve
2-3 teáskanál mustár
1 teáskanál pástétom fűszerkeverék
1 teáskanál morzsolt, szárított petrezselyem
só és bors
A kenéshez egy felvert tojás.




Fotó: Szeiler Gábor


1. A húst összekeverjük a hagymával, sóval, borssal. Belekeverjük a petrezselymet, a fűszerkeveréket, mustárral és belereszeljük a hámozott almát.  Alaposan összedolgozzuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 175-180 fokra. kiterítünk két-három réteslapot, és egy görgős pizza vágóval, három egyforma csíkra vágjuk.
3.Tegyünk a csíkok végére egy evőkanálnyi húskeveréket, arra egy csipetnyi reszelt sajtot, és kezdjük háromszög alakban felhajtani. Mire feltekerjük, minden oldalán zárt háromszög tasakot kapunk.
4. Tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és kenjük le a felvert tojással. Süssük a meleg sütőben, szép pirosra, 15-20 perc alatt.
Jó étvágyat hozzá!

Max
A receptet a Gusztahús támogatta, köszönjük!
Felújított változata ennek a receptnek.


5 megjegyzés:

undercover írta...

Köszi, ez megint nagyon jó recept! És kapóra jön, mert vettem az Ispárban nem túl olcsó marhahúst (ami elég jól nézett is ki, ha jól emlékszem 2800 körül volt kilója), de valami olyan iszonytatóan vén levitézlett tejelő tehén lehetett, hogy próbáltam egybesültet készíteni egy darabból, 5 óra alatt csak keményebb lett, majd steak jelleggel megpácolni és megsütni, az is ehetetlen volt, végül a szeleteket 6 órai párolással sikerült elrágható szintre hozni. Sajnos, van még egy darab, de akkor azt majd megfőzöm és így készítem el, kidobni sajnálnám.
Soha többet ilyen marhát! Csak megbízható helyről.

Max Gastro írta...

Igen, sajnos ez gyakran előfordul. Érdemes egy megbízható hentest felderíteni, és a vásárláskor megbeszélni vele, mit szeretnénk készíteni. Az öreg húst mindenképpen daráld le, és úgy főzd meg, kevés sóval, hogy az se szárítsa.

undercover írta...

Köszi nagyon a tanácsot!
Tegnap este megsütöttem a Bence kedvence pogácsádat, azért is hálás köszönet! Tökéletes, mint minden recepted, még a nagyon válogatós lányom is egekig magasztalta.

Csili írta...

Nagyon guszta! Biztos kipróbálom! :-)

Max Gastro írta...

Köszönöm szépen!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin