Gyors és különleges étel, az
erőlevesben főtt marha/sertés hús felhasználásához. Az Olasz
erőleves receptjénél ígértem, a főtt marhahús felhasználására
ötleteket. Tökéletes parti étel, adjunk hozzá zöldsalátát és koktél szószt.
Készíthetjük nyers húsból is, de akkor kicsit érdemes tovább sütni.
Elkészítési idő: 60 perc
Fotó: Szeiler Gábor
50 dkg darált, főtt marhahús
2 csomag réteslap (8-9 lapos)
20-25 dkg reszelt, félkemény sajt
1 közepes alma
1 kisebb hagyma reszelve
2-3 teáskanál mustár
1 teáskanál pástétom fűszerkeverék
1 teáskanál morzsolt, szárított petrezselyem
só és bors
A kenéshez egy felvert tojás.
Fotó: Szeiler Gábor
1. A húst összekeverjük a hagymával, sóval, borssal. Belekeverjük a
petrezselymet, a fűszerkeveréket, mustárral és belereszeljük a hámozott almát. Alaposan összedolgozzuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 175-180 fokra. kiterítünk két-három réteslapot,
és egy görgős pizza vágóval, három egyforma csíkra vágjuk.
3.Tegyünk a csíkok végére egy evőkanálnyi húskeveréket, arra egy
csipetnyi reszelt sajtot, és kezdjük háromszög alakban felhajtani. Mire
feltekerjük, minden oldalán zárt háromszög tasakot kapunk.
4. Tegyük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és kenjük le a felvert
tojással. Süssük a meleg sütőben, szép pirosra, 15-20 perc alatt.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A receptet a Gusztahús támogatta, köszönjük!
Felújított változata ennek a receptnek.
5 megjegyzés:
Köszi, ez megint nagyon jó recept! És kapóra jön, mert vettem az Ispárban nem túl olcsó marhahúst (ami elég jól nézett is ki, ha jól emlékszem 2800 körül volt kilója), de valami olyan iszonytatóan vén levitézlett tejelő tehén lehetett, hogy próbáltam egybesültet készíteni egy darabból, 5 óra alatt csak keményebb lett, majd steak jelleggel megpácolni és megsütni, az is ehetetlen volt, végül a szeleteket 6 órai párolással sikerült elrágható szintre hozni. Sajnos, van még egy darab, de akkor azt majd megfőzöm és így készítem el, kidobni sajnálnám.
Soha többet ilyen marhát! Csak megbízható helyről.
Igen, sajnos ez gyakran előfordul. Érdemes egy megbízható hentest felderíteni, és a vásárláskor megbeszélni vele, mit szeretnénk készíteni. Az öreg húst mindenképpen daráld le, és úgy főzd meg, kevés sóval, hogy az se szárítsa.
Köszi nagyon a tanácsot!
Tegnap este megsütöttem a Bence kedvence pogácsádat, azért is hálás köszönet! Tökéletes, mint minden recepted, még a nagyon válogatós lányom is egekig magasztalta.
Nagyon guszta! Biztos kipróbálom! :-)
Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése