Mintha egy kicsit mellőzve lenne ez a pompás alapanyag ma magyarországon. Néha feltűnik vadasként vagy gulyásban meg a pörköltben, aztán nagyjából ennyi. Pedig egy nagyszerű alapanyag, sütve főzve. Gondoljunk csak a steak-ra. Készülhet alacsony hőfokon sütve ( erre ki fogok térni részletesebben a késöbbiekben ), aztán ott a hamburger pogácsa eredeti alkatrésze ( most láttam valamelyik multinál, hogy az volt írva a hamburgeres tasakra hogy garantáltan 30 %-os marhahús tartalommal. brrr 30 %, ha ezt egy amerikai látná...)
De térjünk rá az általam kreált marhahúsos ételre, az Argentín húsos táskára:
Hozzávalók: 24 db-hoz:
A húsos része:
500 gr darált sovány marhahús ( marha nyak, comb )
2 db szép savanykás alma meghámozva, reszelve
1 fej vöröshagyma reszelve
2 ek mustár
Só, bors, leheletnyi chili paprika, bazsalikom, szárított petrezselyem zöld
Összekeverem az alkotó elemeket,ízesítem, ne legyen nagyon fűszeres, és elteszem a hűtőbe érni ( legalább 2 óra, de az az igazi, ha egy egész éjjelt tölt a hűtőben )
Tipp&trükk: rúdmixer aprító táljában az almát a hagymával jó pépesre lehet darálni, és akkor nincs a hagyma erős illata.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJnCNya07EriROA7ypA_drhKx5_N362ygfjJe_ruJAbH-hWx6YAUUjeZYyVnbyKUgAXhRPxlBxGdFsXmZzhBVWIr51bphdoACwWt7nuAFvFV_s74EK2lsXtc5gIkFNmS9HKWOJ3jLOHpk/s320/arg1.jpg)
1 tubus tejszínes krémsajt
10 dkg reszelt füstölt sajt
15 dkg reszelt félkemény sajt ( gouda, trappista, edami )
2 ek tejföl
Só, bors, szárított bazsalikom, szárított metélő hagyma
10 dkg reszelt füstölt sajt
15 dkg reszelt félkemény sajt ( gouda, trappista, edami )
2 ek tejföl
Só, bors, szárított bazsalikom, szárított metélő hagyma
Alaposan kikeverem és ezt is a hűtőbe teszem érni. A munka többi része az érlelés után.
A réteslapot kettesével szétszedem, pizza vágóval hosszában három felé vágom, teszek rá a húsból és a sajtból, és három szögre hajtva feltekerem, majd egy kicsit lenyomom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYDYnB6eAJWSgBu6yMRG8febXNGgMCmG5n0gDqwIZW3_aumreD8hHzzFIxjvXwqzkdjjwgPHFRUBOCIPCi3ZLn0d12acL9WObUFxoh6JhOL3Gb1xW7-NIC1HX2JRH5Qj7aby64ymN-O7o/s320/arg5.jpg)
Tipp&trükk:
Ha nem sikerül elosztani a tölteléket, vagy többet csinálunk, készítsünk pogácsát belőle, süssük meg serpenyőben, olyan mint egy hamburger husi. Ha a sajtos krémből marad, azt meg használjuk szendvics krémként.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6tV-8JzwbtgKknYrwjcCHMU9c1oI80tro9UqFQVj0Yz9auIs6BlQe6XNnAPbae8gh1yIm3n0EhhOeC898QfBOxGBk5jfhaFYG1_ui9xufFg6bpVy1Bqdj1xAz7KiGcYYDUeN_AoX_6SM/s320/arg4.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIzkSzbKpNBVM_inWj4zVHnLMFhVd45qEx3PQIc7f9vyNH8wPxPXoqRYgi9xes2wXipw43Ba2qSWvQUzaqncZsTlwcWx_smGnr6GECz8RDoRfEifMYY7tecy616fwSRjbG3fWBPpBItms/s320/arg6.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPP5QGAZbSpe6Jyjf6N6GZJpPOAEn6nT2XroEe_gAmHWQxUmYwz-rEOdnw_II6hhyEd7YWhK-La38zUV43IRjUmu0swJfxgX9AsV3pjzbpSIQ2nJW_lQd80W4_jIo-JHI7pT-7f7pqWx4/s320/arg7.jpg)
Tojássárgájával megkenve, előmelegített sütőben 180-200 c-on pirosra sütöm.
Mozarella salátával vagy salsával tálalom.
Jó étvágyat.
Míg sü,l addig egy gyors salsa saláta:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2aXOuNQdabUXOf5ljr3UDNYGJMcCIlNOPXz2xvZLtnqBJAXGiqJM4_dgiVeEcOLcDH2YvToVbbZCqU5dgJaVSTCfYFg7xWV2VgwxnaQ16sh24VeWDXE9R9P_ms3Aq18dtysIGzqC5vK0/s320/salsa1.jpg)
1 kailforniai paprika, 1 tv paprika, 2 paradicsom, 1 sárgarépa, 1/2 kigyó uburka, 2 szál újhagyma, só, bors, 1 ek olíva olaj, 1 ek mustár, 1 ek vörösbor ecet, csipetnyi cukor.
Az olajat, mustárt, ecetet, cukrot, sót, borsot kikeverjük a salátás tálka aljában.
A zöldségeket felvágjuk vékony csíkokra vagy kis kockákra és folyamatosan keverjük bele a salátába. Ne legyen nagyon híg az öntet, inkább csak a zöldség felületén legyen.
1 megjegyzés:
Már régóta vártam ezt a receptet! Kösz, Max! Ezt mindenkinek ki kell próbálnia!
Megjegyzés küldése