2007. december 20., csütörtök

Hot-dog! max version 2.

Módosítottam a hotdogot!
Készítettem egy nagy adag kifli tésztát, és abból vágott csíkokba bugyoláltam a regnum ( spar saját márkás terméke, egész jól sikerült ) juhbeles virslit. Naaagyon jóóó lett.




Kifli alap tészta: 10 pár virslihez:
2 dkg olaj, 2 dkg só, 2 dkg cukor, 440 ml tej, 60 dkg sima liszt, 15 dkg rétesliszt, 11 gr szárított ( vagy 4 dkg friss ) élesztő.

Érkezési sorrendben a kenyérsütő tartályába, tészta program. Természetesen készíthető kézzel is, csak akkor legalább kelesszük 2 órát.


A kész tésztát 2 részre osztom, darabonként kinyújtom. A kinyújtott tésztát felvágom 10-10 csíkra, és beletekerem a virslit. Nem baj ha nem fedi teljesen a tészta, legyen rusztikus.


A tetejét megkenem egy felvert tojással, gőzös sütőben 50 c-on kelesztem 35 percet, majd 200 c-on kb. 40 perc alatt szép pirosra sütöm.




Ez a kifli tészta egy rugalmas, viszonylag kemény, ám jól dolgozható tészta. Legközelebb kipróbálom bagett szerűségre.



Hát nem guszták? Tessék kipróbálni, nyami-nyami....:-))


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin