2007. december 29., szombat

Családi reggeli avagy a borítós

Egy komoly családi reggeli,( bár lehet vacsora is ) két féle verzióban, ahogy mi hívjuk a borítós ( az hogy némi áthallás van a burrito és a borítós között természetesen a véletlen és az én művem ). Tehát borítós, a szikkadt kenyér és a hűtőben található maradékok fincsi feldolgozása. Szabadon választott összetevők és egyéni kreáció, a lényeg csak az hogy jókedvűen falatozzuk el azt amit készítettünk.

Borítós by Cicaanya:
1/2 fej vöröshagyma félfőre vágva, 1 szelet bacon csíkokra vágva, 1/2 krinolin/szafaládé kockázva, 4 szelet paprikás szalámi felvágva, 2 tojás, 2 szelet kenyér, 5 dkg sajt reszelve
Egy kanálnyi olajon megpirítom a hagymát,

majd hozzá adom a szalámit, szalonnát és a krinolint/szafaládét.Rövid sütés után ráöntöm a felvert tojásokat,és amikor már egy kicsit szilárdult, akkor belenyomkodom a kenyér darabokat.
Óvatosan megfordítom, és rászórom a reszelt sajtot, és készre sütöm. Házi savanyúsággal tálalom.
Jó étvágyat, készítette Cicaanya.Borítos by max:
1/2 fej vöröshagyma vékonyan szelve, 3 szelet bacon ( vagy főtt füstölt császárszalonna ) csíkozva, 2 tojás, 1 dl tej, 2 szelet kenyér

A szalonnát finoman kisütöm, majd ezen a zsiradékon megfonnyasztom a hagymát is.

A két tojást a tejjel felverem, majd ráöntöm a hagymás szalonnára.


Ha megsül egy kicsit a tojás, belenyomom a kenyeret.

Egy tányér segítségével átfordítom, és megsütöm.
Bármilyen maradék szalámival, zöldséggel készíthető, a lényeg a belesütött kenyéren és az átfordításon van.
Jó étvágyat, és visszajelzést szívesen várok, lehet ajánlott összeállítás, vagy csak egy kis sikerélmény.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Borítós by Pannicica: pici vöröshagyma karikákra vágva, kicsit pirítva, maradék, kb. maréknyi főtt vegyes zöldséggel tovább hőkezelve, aztán felvágott csíkokra vágva, 4 karika saját gyúrású házi kolbásszal felturbózva. Végül a két tojás, ami aztán három lett, mert a kettő pillanat alatt szétfolyt a serpenyőmben :)) Borításhoz nagy tányért használtam, de kissé széttöredezett a remekmű, talán elbírt volna egy 4. tojást is. Lényeg, hogy az uram aléltan reggelizett be belőle (én is!), hálás köszönet az újabb receptért :)) Puszi!

Anita írta...

A bundaskenyer es a tojasrantotta tokeletes elegye!:)
Oszkat dijas otlet, na naa hogy megcsinalom!!

Unknown írta...

OSZKAR (KESO VAN) :)

Névtelen írta...

Ma kipróbáltam ezt a remek receptet!Kis családom szó nélkül ette meg mind,ami nálunk nagy szó!Két kisfiam(2 és 3 évesek)megállás nélkül nyammogott és a férjem elismerően falatozott!!! :)Az adagokat megnöveltem,de a hozzávalók maradtak,Isteni finom lett!!!Ötletes,könnyű,gyors étel!Köszönöm a receptet! :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin