Karácsonyi mézes kalács by Tündinéni:
a tésztához:
1 kg liszt
1/2 kg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna ( a lisztbe keverve)
6 tojás+ 1 a kenéshez
20 dkg méz
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
a díszítéshez:
aszalt datolya
aszalt sárgabarack
szeletelt mandula
hántolt napraforgómag
héj nélküli tökmag
mák
A tésztát este összegyúrjuk, hűtőszekrénybe tesszük (különben ragad!), másnap félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd szaggatjuk. Tetejét felvert tojással kenjük be, tegyük rá a magokat és a szeletet aszalt gyümölcsöket, picit nyomkodjuk bele. A sütőtepsit nagyon vékonyan olajozzuk meg. A süteményeket tegyük előmelegített sütőbe. Vigyázzunk mert gyorsan megég! Ezért célszerű egy idő után alufóliával beborítani. Fémdobozban sokáig eláll, (...a három gyerekem kapacitását ismerve, jó ha marad belőle karácsonyra...); egy igazi rusztikus adventi, karácsonyi csemege.
Ezúton kívánok Maxnak és családjának, valamint a blog minden olvasójának áldott karácsonyt és sikeres új esztendőt!
Ezúton kívánok Maxnak és családjának, valamint a blog minden olvasójának áldott karácsonyt és sikeres új esztendőt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése