2007. december 16., vasárnap

Tündi Néni mézeskalácsa ( x-mas 8. )

Egy szuper mézes kalács recept, nagyon guszta és biztos fincsi is, köszönjük Tündi Néni!!

Karácsonyi mézes kalács by Tündinéni:

a tésztához:
1 kg liszt
1/2 kg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna ( a lisztbe keverve)
6 tojás+ 1 a kenéshez
20 dkg méz
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg

a díszítéshez:
aszalt datolya
aszalt sárgabarack
szeletelt mandula
hántolt napraforgómag
héj nélküli tökmag
mák



A tésztát este összegyúrjuk, hűtőszekrénybe tesszük (különben ragad!), másnap félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd szaggatjuk. Tetejét felvert tojással kenjük be, tegyük rá a magokat és a szeletet aszalt gyümölcsöket, picit nyomkodjuk bele. A sütőtepsit nagyon vékonyan olajozzuk meg. A süteményeket tegyük előmelegített sütőbe. Vigyázzunk mert gyorsan megég! Ezért célszerű egy idő után alufóliával beborítani. Fémdobozban sokáig eláll, (...a három gyerekem kapacitását ismerve, jó ha marad belőle karácsonyra...); egy igazi rusztikus adventi, karácsonyi csemege.

Ezúton kívánok Maxnak és családjának, valamint a blog minden olvasójának áldott karácsonyt és sikeres új esztendőt!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin