2007. december 6., csütörtök

Vajas-kókuszos házi keksz ( by max ) ( x-mas 6. )

Vajas-kókuszos házi keksz, karácsonyra, húsvétra, vagy csak úgy eszegetni az esti kakaóhoz.
Könnyű tészta, kemény lesz, de ilyennek kell lennie. Az hogy megpuhul-e azt nem tudom, azt a "kort" nem érte meg nálunk.

De nézzük a tésztát:

Vajas-kókuszos házi keksz:

25 dkg puha margarin vagy vaj, 25 dkg porcukor, 2 tojás + 1 a kenéshez, 1 csipet só, 50 dkg szitált liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 5 dkg darált dió, 1 cs vaniliás cukor vagy aroma, 1 tk sütő rum.



A margarint/vajat a cukorral habosra keverem, bele a só, a vaniliás cukor/aroma, a rum, a tojások egészben egyesével, majd apránként a szitált liszt. Keverhetjük kézi vagy álványos géppel, a lényeg hogy jól keverjük ki.



Tegyük a hűtőbe kb. 2 órára, aztán utána gombócoljuk ki, majd azt lapítsuk le. Sütőpapírral kibélelet tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük a tetejét, és előmelegített sütőben, kb 200 c-on 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Ha kivesszük, még melegen mozdítsuk el a papírrol, egy késsel vagy lapáttal.


Tipp&trükk: lehet a kókusz helyett, mandula, mogyoró, csoki darabkák ( lehetőleg sütésálló ), aszalt gyümölcs darabkák, .... stb. A fantáziára van bízva, csak figyelni kell a tészta állagára.
Ez a tészta hasonlít az amerikai cookies-re, de hasonló az olasz biscottini is, csak azt 2X sütik.
A sütés elött díszíthető a teteje, de bocsi nem volt rá energiám.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin