2007. december 6., csütörtök

Pannicica/Viki diós tallérja ( karácsonyi előkészület 5. )

Nos kaptam egy jó receptet, Pannicica/Viki küldte, így beleolvasva nagyon jónak tűnik, egyszerű, és az ajánlás szerint finom.
Én most más irányba kacsingatok, nem tudom kipróbálni, így kérem ha valaki megcsínálja, jelezzen hogy sikerült. Előre is köszike, és akkor lássuk a receptet:

Pannicica/Viki diós tallér/koszorú-ja:

Ez egy saját recept, diós koszorú a neve – bár kis tallérokat kell szaggatni a tésztából, szóval nem is értem a nevét…


21 dkg lisztet elmorzsolunk 14 dkg margarinnal, 7 dkg porcukorral, pici sóval és 2 tojás sárgájával. Sima tésztát gyúrunk belőle, majd 2 mm-re kinyújtjuk. Kis tallérokat szaggatunk belőle, mondjuk pogácsaszaggatóval vagy felespohárral :)) Kikent tepsire sorakoztatjuk őket, és a következő tölteléket halmozzuk rá: 2 tojás fehérjét kemény habbá verünk, és beleforgatunk 15 dkg darált diót, 10-12 dkg porcukrot, 1 vaníliás cukrot és egy citrom reszelt héját. Csak óvatosan, széles mozdulatokkal, hogy a hab ne törjön nagyon! Tallérkákra kiskanállal diós hab, a hab közepébe pedig belenyomunk 1-1 szem magozott meggyet/meggybefőttet. Előmelegített sütőben világos aranyszínűre sütjük.
Vigyázat, amilyen pici, olyan finom, érdemes az adagot többszörözni :))


Hmmm... ez nagyon fininek tűnik így fejben összesütve:-))

Még egy apróság: még lehet szavazni, kérlek ha tudtok támogassatok, előre is köszönöm.

Az alábbi két linken lehet szavazni a receptekre.

/szigethazi-tesztas-szelet/ szavazása

/sorosdobozon-sult-csirke/ szavazása

A recept címe mellett a kép felett a jobb sarokban van egy lámpa, arra kell kattintani a szavazáshoz.Nézzétek meg a lapokat, és találtok más jó recepteket is.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin