Azért majdnem sikerült befejeznem az idén a leírásokat, de sajna a sütik már csak jövőre maradnak. De pótolni fogom a hiányosságaimat, ígérem.
Nézzük a husik és köretek záró akkordját:
6.: Ecetes burgonya saláta: kb. 1/2 kg főzni való burgonyát héjastól megfőzök félkeményre, majd hagyom a vízben kihűlni. Közben elkészítem az öntetet: 3 ek ecet, 3 ek cukor, 3 dl víz, ezeket alaposan összekeverem és hagyom állni, izlé szerint egy kis durvára őrölt színes borssal dúsíthatjuk.
1-1 fej lila és vöröshagymát félfőre vágom, és beleteszem az ecetes lébe, és megpucolom a kihűlt burgonyát. Szép egyenletes karikákra vágom, és óvatosan beleforgatom a lébe, majd hagyom kb. 1-2 órát pihenni hogy az ízek összeérjenek.
7.: Svéd gomba saláta: 40 dkg szeletelt konzerv gombát vagy ennek megfelelő kb. 50 dkg friss csiperke gombát ( azért konzerv, mert ünnepek előtt már nem kaptunk szép friss gombát, de ilyen salit mindenképpen szerettem volna :-) ), alaposan lecsepegtetünk ( ha friss akkor azt megtísztítjuk és felvágjuk ), addig egy kis fej vöröshagymát apró kockákra vágunk. 2 ek étolajon a hagymát megpároljuk, hozzá adjuk a gombát, jól átforgatjuk, erre ráteszünk két kis doboz ( összesen kb. 10 dkg ) sűrített paradicsomot, 1 tk kakukkfüvet, 2-3 babérlevelet, egy kis őrölt borsot, és kb 2 ek citromlét. Lassú tűzön finoman forraljuk, és közben ízesitjük, sóval és ha kell akkor egy kis cukorral. Ha elkészült, akkor alaposan kihűtjük, és hidegen tálaljuk.
Tökéletes light vacsora is lehet.
8.: Burgonyapüré: a már többször is említett burgonya püré receptje itt található.
9.: Borsós rizs: amikor a rizst lepirítottam, és felöntöttem a pároló lével, teszek rá a rizs mennyiségének az 1/4-nek megfelelő fagyasztott borsót, belekeverem és ezzel párolom össze. ( ez lehet bármilyen fagyasztott zöldségkeverék, nagyon finom wok keverékkel is )
10.: Csabai töltött karaj receptje itt! található, ( ha nem gond nem másolom be mégegyszer )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése