Egyszerű gyors leves, savanykás ízével üdítően friss. Készülhet
vacsorára, vagy hétköznapra, irodai/munkahelyi ebédnek. Készülhet csirke
(combfilé) és pulykahúsból (combfilé, medalion) is.
Elkészítési idő: 45-50 perc
50 dkg sertés comb
15 dkg sárgarépa
15 dkg zöldség
1 karalábé
15 dkg cukorborsó
fél citrom
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
1 evőkanál tárkony
só, bors
1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a
fokhagymát és a felkockázott sertés combot majd fehéredésig pirítjuk.
2. Rátesszük a kis kockákra vágott sárgarépát, zöldséget, karalábét
majd a cukorborsót. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal. Hozzáadjuk a fél
citrom kifacsart levét.
3. Fedő alatt puhára pároljuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy bőven
ellepje. Ha felforrt, akár tésztát is lehet bele főzni.
Max
A receptet a Gusztahús támogatta,
köszönjük!
4 megjegyzés:
De nagyon guszta!!! :)
Megkóstolnám!
Imádom a tárkonyos raguleveseket... Ha azok pikánsan savanyúak is..., az hab a tortán!:)
Köszönöm :-)
Megjegyzés küldése