2014. január 6., hétfő

Citromos-tárkonyos raguleves

Egyszerű gyors leves, savanykás ízével üdítően friss. Készülhet vacsorára, vagy hétköznapra, irodai/munkahelyi ebédnek. Készülhet csirke (combfilé) és pulykahúsból (combfilé, medalion) is.


Elkészítési idő: 45-50 perc



50 dkg sertés comb
15 dkg sárgarépa
15 dkg zöldség
1 karalábé
15 dkg cukorborsó
fél citrom
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
1 evőkanál tárkony

só, bors


1. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a fokhagymát és a felkockázott sertés combot majd fehéredésig pirítjuk.
2. Rátesszük a kis kockákra vágott sárgarépát, zöldséget, karalábét majd a cukorborsót. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal. Hozzáadjuk a fél citrom kifacsart levét.
3. Fedő alatt puhára pároljuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ha felforrt, akár tésztát is lehet bele főzni.
Jó étvágyat hozzá!

Max
A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!

4 megjegyzés:

Kricky írta...

De nagyon guszta!!! :)

Beugeot írta...

Megkóstolnám!

Roza írta...

Imádom a tárkonyos raguleveseket... Ha azok pikánsan savanyúak is..., az hab a tortán!:)

Max Gastro írta...

Köszönöm :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin