2014. január 1., szerda

Mexikói húsgombócok

Maradékhasznosítás, vagy csak egy könnyen összerakható, egyszerű étel az ünnepek utánra. Kedvelem az ilyen egy serpenyőben elkészíthető ételeket, kicsit leegyszerűsítik a dolgunkat.
Használhatunk a sütőkolbász helyett darált húst, amit beízesítünk, és abból készítünk gombócokat.



Elkészítési idő: 60-65 perc

40-50 dkg sütőkolbász (vagy Guszta grill kolbász, mint nálunk)
40-50 dkg mirelit mexikói zöldség keverék
4-5 dl sűrített paradicsom
10 dkg húsos, füstölt szalonna
2 kisebb fej vöröshagyma
1-2 kisebb chili paprika (vagy kaliforniai paprika, aki nem szereti a chilit)
2-3 evőkanál olívaolaj
1-2 teáskanál mexikói fűszerkeverék
petrezselyem zöldje
só, bors



1.A kolbászokat vágjuk fel oldalt, fordítsuk ki a héjából, daraboljuk fel és formázzunk belőle gombócokat.
2.A szalonnát és a hagymát kockázzuk fel, az olajat hevítsük fel. Süssük meg a gombócokat pirosra az olajban, majd szedjük ki egy szűrőkanállal.
3.Pároljuk a hagymát üvegesre, majd adjuk hozzá a szalonnát is. A chili paprikát vágjuk apróra, kicsit pirítsuk meg, és adjuk hozzá a vegyes zöldséget. Pároljuk meg a zöldségeket kevés víz hozzáadásával.
4.Öntsük fel sűrített paradicsommal, ízesítsük a mexikói fűszerkeverékkel, sóval és borssal. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy kis vizet. Ha felforrt, tegyük vissza a gombócokat és főzzük 15-20 percet. Tálaláskor jól illik hozzá a párolt rizs, vagy a főtt tészta.

Tipp: ha nincs mexikói fűszerkeverékünk, készítsünk magunk. Keverjünk össze pirospaprikát, oregánót és köményt, kevés borssal, sóval. Jól záródó üvegben, sokáig eltárolható.
Jó étvágyat hozzá!

Max
A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!


2 megjegyzés:

Bodzás Vendégház írta...

Kedves Max! Te is örülsz a visszajelzéseknek, ezért sok szeretettel szép és boldog új évet kívánva örömmel írom, hogy a húsgombócos recepted nálunk is nagy sikert aratott, köszönjük!
Picit másképp csináltam, de a lényeg az volt, hogy rávilágítottad a szememet arra, hogy egy grillkolbászban ne csak a grillezni-sütnivalót lássam, hanem akár egy egészen más étel lehetőségét is! Köszi és puszi!

Max Gastro írta...

Köszönöm :-) Szeretjük az ilyen egyszerüsített, átalakított recepteket. Lehet mexikói, lehet olasz, mindegy csak finom legyen.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin