Maradékhasznosítás, vagy csak egy könnyen összerakható, egyszerű étel
az ünnepek utánra. Kedvelem az ilyen egy serpenyőben elkészíthető ételeket,
kicsit leegyszerűsítik a dolgunkat.
Használhatunk a sütőkolbász helyett darált húst, amit beízesítünk, és
abból készítünk gombócokat.
Elkészítési idő: 60-65 perc
40-50 dkg sütőkolbász (vagy Guszta grill
kolbász, mint nálunk)
40-50 dkg mirelit mexikói zöldség keverék
4-5 dl sűrített paradicsom
10 dkg húsos, füstölt szalonna
2 kisebb fej vöröshagyma
1-2 kisebb chili paprika (vagy kaliforniai paprika, aki nem szereti a
chilit)
2-3 evőkanál olívaolaj
1-2 teáskanál mexikói fűszerkeverék
petrezselyem zöldje
só, bors
1.A kolbászokat vágjuk fel oldalt, fordítsuk ki a héjából, daraboljuk
fel és formázzunk belőle gombócokat.
2.A szalonnát és a hagymát kockázzuk fel, az olajat hevítsük fel. Süssük
meg a gombócokat pirosra az olajban, majd szedjük ki egy szűrőkanállal.
3.Pároljuk a hagymát üvegesre, majd adjuk hozzá a szalonnát is. A chili
paprikát vágjuk apróra, kicsit pirítsuk meg, és adjuk hozzá a vegyes zöldséget.
Pároljuk meg a zöldségeket kevés víz hozzáadásával.
4.Öntsük fel sűrített paradicsommal, ízesítsük a mexikói
fűszerkeverékkel, sóval és borssal. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá egy kis
vizet. Ha felforrt, tegyük vissza a gombócokat és főzzük 15-20 percet.
Tálaláskor jól illik hozzá a párolt rizs, vagy a főtt tészta.
Tipp: ha nincs mexikói fűszerkeverékünk, készítsünk magunk. Keverjünk
össze pirospaprikát, oregánót és köményt, kevés borssal, sóval. Jól záródó
üvegben, sokáig eltárolható.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A receptet a Gusztahús támogatta, köszönjük!
2 megjegyzés:
Kedves Max! Te is örülsz a visszajelzéseknek, ezért sok szeretettel szép és boldog új évet kívánva örömmel írom, hogy a húsgombócos recepted nálunk is nagy sikert aratott, köszönjük!
Picit másképp csináltam, de a lényeg az volt, hogy rávilágítottad a szememet arra, hogy egy grillkolbászban ne csak a grillezni-sütnivalót lássam, hanem akár egy egészen más étel lehetőségét is! Köszi és puszi!
Köszönöm :-) Szeretjük az ilyen egyszerüsített, átalakított recepteket. Lehet mexikói, lehet olasz, mindegy csak finom legyen.
Megjegyzés küldése