2013. december 28., szombat

Ricottás vöröslencse krém

Finom szendvicskrém vagy mártogatós. Márthatunk bele kenyér rudakat vagy tortilla chipset is. Ricotta helyett használhatunk natúr krémsajtot is. Szendvicsnek jól illik hozzá a füstölt sonka, és a téli szalámi, de mindenképpen nyomjunk rá egy pötty paprikakrémet.


Elkészítési idő: 20-25 perc + az hűtés és érlelés


25 dkg ricotta
15 dkg vörös lencse
1-2 teáskanálnyi olívaolaj
1/2 teáskanálnyi szárított kakukkfű, bazsalikom és petrezselyem keveréke

só és bors


1.A lencsét összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. Két és fél deci vízben, kis lángon, 15-17 perc alatt puhára főzzük. Ha esetleg a vizet elfőné, de még a lencse nem puha, öntsünk hozzá egy kevés vizet.
2.A megfőtt lencsét az olajjal locsoljuk meg, és törjük össze egy villával. Hagyjuk kihűlni.

3. Keverjük hozzá a ricottát, kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsük, majd lefedve, hideg helyen érleljük 2-3 órát.

Jó étvágyat hozzá!

Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin