Finom szendvicskrém vagy mártogatós. Márthatunk bele kenyér rudakat
vagy tortilla chipset is. Ricotta helyett használhatunk natúr krémsajtot is.
Szendvicsnek jól illik hozzá a füstölt sonka, és a téli szalámi, de
mindenképpen nyomjunk rá egy pötty paprikakrémet.
Elkészítési idő: 20-25 perc + az hűtés és érlelés
25 dkg ricotta
15 dkg vörös lencse
1-2 teáskanálnyi olívaolaj
1/2 teáskanálnyi szárított kakukkfű, bazsalikom és petrezselyem
keveréke
só és bors
1.A lencsét összekeverjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. Két és fél
deci vízben, kis lángon, 15-17 perc alatt puhára főzzük. Ha esetleg a vizet
elfőné, de még a lencse nem puha, öntsünk hozzá egy kevés vizet.
2.A megfőtt lencsét az olajjal locsoljuk meg, és törjük össze egy
villával. Hagyjuk kihűlni.
3. Keverjük hozzá a ricottát, kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsük, majd
lefedve, hideg helyen érleljük 2-3 órát.
Jó étvágyat hozzá!
Max
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése