Pikáns, mustáros-tejfölös mártásban párolt vadkacsa comb. Igaz, hogy a
vadkacsa combja, méretre kicsi, de a tejfölös mártással és a burgonya
gombóccal, igazán laktató étel. Ünnepi fogásként, egy könnyű leves után
fogyasztva, felséges lakoma lehet. Köretnek burgonya vagy szalvétagombócot
ajánlok.
Elkészítési idő: 80-90 perc
4 vadkacsa comb
4-5 fej gomba (barna csiperke)
2 szál sárgarépa
1 szál gyökér zöldség
½ Póréhagyma, vagy egy kisebb fehér hagyma
10-15 dkg füstölt szalonna
1-5-2 dl száraz fehér bor
1,5-2 dl tejföl
2 evőkanál kacsazsír
2-3 evőkanál magos mustár
1-2 evőkanál fehérbor ecet
1-2 teáskanál só mentes szárnyas fűszer keverék
só, bors
1. A combokat mossuk meg, töröljük szárazra. Dörzsöljük be a fűszerkeverékkel,
és tegyük félre pihenni 2-3 órát.
2. A zsírt melegítsük meg, a combokat sózzuk és borsozzuk, pirítsuk meg
zsírban a combok mindkét oldalát. Szedjük ki a combokat egy tányérra, és fedjük
le.
3. Pároljuk üvegesre a zsiradékban a szalonnát. Adjuk hozzá a felvágott
hagymát, és együtt pirítsuk pár percet. Keverjük bele a fél karikákra vágott
sárgarépát és fehér répát, pároljuk pár percet, majd adjuk hozzá a gombát.
4. Tegyük vissza a combokat, öntsük fel a borral és fedő alatt, 50-55
perc alatt pároljuk puhára.
5. Ha a combok megpuhultak, keverjük bele a mustárt és az ecetet a lébe
(érdemes kivenni erre a pár percre a combokat). A tejfölt keverjük ki egy
kevéske szafttal (hő kiegyenlítés), majd keverjük a mustáros alapba. Ha
kivettük, akkor tegyük vissza a combokat, és forraljuk össze.
6 Tálaláskor személyenként tegyünk egy-egy combot a tányérra, adjunk
hozzá a mártásból is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A receptet a Gusztahús támogatta, köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése