Könnyű halas fogás, készülhet tengeri halból, de arra figyeljünk, hogy
tömör húsú legyen a hal, mert különben szétesik. Készítsük el, Magyarországon
termelt halból, nincs is finomabb, egy friss halból készült ételnél.
Ha mirelit halat használunk, azt előtte egy nappal, hűtőben,
kíméletesen olvasszuk ki. A mártáshoz a joghurt helyett használhatunk írót is
(buttermilch). Köretnek kevés zöldsalátát ajánlok hozzá az idény zöldségekből.
Elkészítési
idő: 45-50 perc
1 kg afrikai harcsa (vagy ponty, tengeri) halfilé
1 zöld citrom
1 db 5 cm-s gyömbér
1 teáskanálnyi színes bors
só és bors
Farm öntet:
3-4 dl joghurt
2-3 evőkanál majonéz
2-3 evőkanál aprított póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1.Keverjük ki az öntetet. A majonézt keverjük ki a joghurttal, adjuk
hozzá az apróra vágott pórét és fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk, ha túl sűrű
lenne, adjunk még hozzá kevés joghurtot.
2.Forraljunk egy mélyebb lábosban vizet. Közben a halat vágjuk 5 centi
széles szeletekre, sózzuk és borsozzuk.
3.A forrásban lévő vízbe facsarjuk bele a citromot, majd a héját is
tegyük a vízbe. A gyömbért tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, és a
színes borssal együtt tegyük a vízbe. Forraljuk pár percet, majd egy
szűrőkanállal tegyük a halfilét a vízbe. Várjuk meg, míg újra forr, és 7-8
percen keresztül főzzük benne a halat. Szűrőkanállal vegyük ki, és csepegtessük
le. Tálaláskor locsoljuk meg az öntettel, és tegyünk mellé kis tálkába is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A receptet a Szarvasfish támogatta,
köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése