2013. december 23., hétfő

Posírozott harcsafilé, farmmártással

Könnyű halas fogás, készülhet tengeri halból, de arra figyeljünk, hogy tömör húsú legyen a hal, mert különben szétesik. Készítsük el, Magyarországon termelt halból, nincs is finomabb, egy friss halból készült ételnél.
Ha mirelit halat használunk, azt előtte egy nappal, hűtőben, kíméletesen olvasszuk ki. A mártáshoz a joghurt helyett használhatunk írót is (buttermilch). Köretnek kevés zöldsalátát ajánlok hozzá az idény zöldségekből.



Elkészítési idő: 45-50 perc
1 kg afrikai harcsa (vagy ponty, tengeri) halfilé
1 zöld citrom
1 db 5 cm-s gyömbér
1 teáskanálnyi színes bors
só és bors

Farm öntet:

3-4 dl joghurt
2-3 evőkanál majonéz
2-3 evőkanál aprított póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors

1.Keverjük ki az öntetet. A majonézt keverjük ki a joghurttal, adjuk hozzá az apróra vágott pórét és fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk, ha túl sűrű lenne, adjunk még hozzá kevés joghurtot.
2.Forraljunk egy mélyebb lábosban vizet. Közben a halat vágjuk 5 centi széles szeletekre, sózzuk és borsozzuk.
3.A forrásban lévő vízbe facsarjuk bele a citromot, majd a héját is tegyük a vízbe. A gyömbért tisztítsuk meg, vágjuk nagyobb darabokra, és a színes borssal együtt tegyük a vízbe. Forraljuk pár percet, majd egy szűrőkanállal tegyük a halfilét a vízbe. Várjuk meg, míg újra forr, és 7-8 percen keresztül főzzük benne a halat. Szűrőkanállal vegyük ki, és csepegtessük le. Tálaláskor locsoljuk meg az öntettel, és tegyünk mellé kis tálkába is.

Jó étvágyat hozzá!

Max

A receptet a Szarvasfish támogatta, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin