2013. december 18., szerda

Paradicsomos halleves

Egyszerű mégis különleges leves, jól bevezeti az ünnepi vacsorát. Az alapot elkészíthetjük előre, az ünnepi este csak felforraljuk, és 4-5 perc alatt belefőzzük a halkockákat. Érdemes friss halból készíteni, ezért választottam az afrikai harcsát. Magyarországon tenyésztett, semleges ízű, nagyon jó állagú hal. Készíthetjük tengeri halfiléből is (mirelit, kíméletesen olvasszuk ki), de figyeljünk, hogy tömör húsú hal legyen, az nem esik szét főzés közben. Tálaláskor tortilla helyett adhatunk hozzá pirítóst.



Elkészítési idő: 40-50 perc
5 dl paradicsomlé
20-30 dkg (szarvasi) afrikai harcsa filé
1 doboz kockázott paradicsom konzerv (42 dkg)
2 dl fehérbor
1 kis fej hagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors, cukor, petrezselyem zöldje, bazsalikom
Tortilla darabok a tálaláshoz.



1.A hagymát reszeljük le, és felhevített olajon pároljuk meg. Sózzuk és borsozzuk meg, majd öntsük fel a borral. Forraljuk ki alaposan (3-4 perc).
2.Adjuk hozzá a kockázott paradicsomot és a paradicsomlevet. Keverjük bele a bazsalikomot és a petrezselymet, majd kis lángon forraljuk össze.
3.Vágjuk a halat két centis kockákra, sózzuk és borsozzuk meg. Két-három részletben tegyük a forrásban lévő levesbe. Ha egyszerre tesszük bele, lehűl a leves, és a hús szétesik. Főzzük 4-5 percet a halkockákkal, és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!

Max

A receptet a Szarvasfish támogatta, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin