Egyszerű mégis különleges leves, jól bevezeti az ünnepi vacsorát. Az
alapot elkészíthetjük előre, az ünnepi este csak felforraljuk, és 4-5 perc
alatt belefőzzük a halkockákat. Érdemes friss halból készíteni, ezért
választottam az afrikai harcsát. Magyarországon tenyésztett, semleges ízű, nagyon
jó állagú hal. Készíthetjük tengeri halfiléből is (mirelit, kíméletesen
olvasszuk ki), de figyeljünk, hogy tömör húsú hal legyen, az nem esik szét
főzés közben. Tálaláskor tortilla helyett adhatunk hozzá pirítóst.
Elkészítési
idő: 40-50 perc
5 dl paradicsomlé
20-30 dkg (szarvasi) afrikai harcsa filé
1 doboz kockázott paradicsom konzerv (42 dkg)
2 dl fehérbor
1 kis fej hagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors, cukor, petrezselyem zöldje, bazsalikom
Tortilla darabok a tálaláshoz.
1.A hagymát reszeljük le, és felhevített olajon pároljuk meg. Sózzuk és
borsozzuk meg, majd öntsük fel a borral. Forraljuk ki alaposan (3-4 perc).
2.Adjuk hozzá a kockázott paradicsomot és a paradicsomlevet. Keverjük
bele a bazsalikomot és a petrezselymet, majd kis lángon forraljuk össze.
3.Vágjuk a halat két centis kockákra, sózzuk és borsozzuk meg. Két-három
részletben tegyük a forrásban lévő levesbe. Ha egyszerre tesszük bele, lehűl a
leves, és a hús szétesik. Főzzük 4-5 percet a halkockákkal, és már tálalhatjuk
is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A receptet a Szarvasfish
támogatta, köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése