Saját készítésű pástétom, benne az édes áfonyával. Pirítósra kenve, egy
kis salátával és egy pohár borral, ízletes vacsora lehet. Jól illik hozzá a
rozsos-tönkölyös kenyér. Készíthetjük pulyka, vagy csirkemájból is.
Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés
50 dkg kacsamáj
20-25 dkg kacsazsír
4-5 evőkanál aszalt, vörös áfonya
só és bors
1. A májat megmossuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk a hártyákat,
zsírcsomókat és apró kockákra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk meg.
2. A kacsazsírt kis lángon olvasszuk meg. Keverjük bele a májat és
kevergetve, mérsékelt tűzön süssük pár percet.
3. Keverjük bele az áfonyát és pároljuk össze, 4-5 percet. Akkor jó, ha
máj krémes, az áfonya pedig megduzzad egy kicsit.
4. Merjük kis edényekbe, vagy csatos üvegbe, a kanállal tömörítsük
bele, majd töltsük fel a zsiradékkal. Fontos, hogy a májat a zsír takarja be
teljesen, így tovább eláll.
5. Tegyük hideg helyre, hagyjuk megdermedni. Hűtőben 4-5 napig
eltárolhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A bejegyzést a Gusztahús támogatta, köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése