2013. december 9., hétfő

Hideg kacsamáj pástétom, aszalt vörös áfonyával

Saját készítésű pástétom, benne az édes áfonyával. Pirítósra kenve, egy kis salátával és egy pohár borral, ízletes vacsora lehet. Jól illik hozzá a rozsos-tönkölyös kenyér. Készíthetjük pulyka, vagy csirkemájból is. 




Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés

50 dkg kacsamáj
20-25 dkg kacsazsír
4-5 evőkanál aszalt, vörös áfonya
só és bors

1. A májat megmossuk, megtisztítjuk, eltávolítjuk a hártyákat, zsírcsomókat és apró kockákra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk meg.
2. A kacsazsírt kis lángon olvasszuk meg. Keverjük bele a májat és kevergetve, mérsékelt tűzön süssük pár percet.



3. Keverjük bele az áfonyát és pároljuk össze, 4-5 percet. Akkor jó, ha máj krémes, az áfonya pedig megduzzad egy kicsit.
4. Merjük kis edényekbe, vagy csatos üvegbe, a kanállal tömörítsük bele, majd töltsük fel a zsiradékkal. Fontos, hogy a májat a zsír takarja be teljesen, így tovább eláll.

5. Tegyük hideg helyre, hagyjuk megdermedni. Hűtőben 4-5 napig eltárolhatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Max

A bejegyzést a Gusztahús támogatta, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin