2013. december 7., szombat

Vörösbor ecetben pácolt fürjtojás

A mediterrán tapasok (falatka szendvicsek, harapnivalók) világából átvett finomság. Igazodva ahhoz a trendhez, hogy egyre többen készítenek kis, apróbb fogásokból összeállított ünnepi menüt. Tálalhatjuk előételnek, vagy két komolyabb főétel közé, amolyan levezetőnek. A pácolt tojások jól illenek a hidegtálakhoz, (csülök tekercs) szendvicsekre vagy érlelt sajttal, kenyér falatkára tűzve. Szilveszterkor lencsesalátához vagy sült virsli darabkákkal.
Aranyos üvegekbe töltve, akár ajándékba is adhatjuk, de akkor készítsünk hozzá egy kísérő kártyát a felhasználási tippekről.



Hozzávalók, 2 db 212 ml-s üveghez:

12 db fürjtojás
2 dl vörösbor ecet
2 dl víz
2 teáskanálnyi törött fűszerpaprika (ez lehet csípős is)
1 teáskanálnyi színes bors
3-4 kisebb babérlevél
6-7 tárkonylevél
1 teáskanálnyi füstölt só
1 teáskanálnyi cukor



A fürjtojásokat tegyük egy lábosba, engedjük fel vízzel, forraljuk fel és főzzük 10-12 percet. Tegyük a megfőtt tojásokat hideg vízbe, várjunk pár percet, majd az asztalhoz ütögetve repesszük be a tojás héját. Tegyük vissza a hideg vízbe, és pihentessük még 5-7 percet. Így könnyebb lesz lehúzni a fürjtojás kemény, hártyás héját. Pucoljuk meg a tojásokat, és öblítsük le, elkerülve, hogy héjdarabkák maradjanak rajta.



Készítsük el a páclevet. Keverjük össze az ecetet a vízzel, a sóval és a cukorral. Tegyük bele a borsot és a babérlevelet. Kis lángon forraljuk fel, és gyöngyözve főzzük 5-8 percet. A tojásokat tegyük bele az üvegekbe, tegyük rá a tárkony leveleket és a tört paprikát, Öntsük fel a meleg lével, tegyünk rá háztartási fóliát, és zárjuk le. Hagyjuk teljesen kihűlni, és tegyük a hűtőbe. Felbontás után 3-4 nap alatt fogyasszuk el.

Jó étvágyat hozzá!

Max
Inspiráció: Kifőztük/Katakonyha

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin