Az Olasz
erőleves receptjénél ígértem, hogy mutatok olyan ételeket, ahol fel
lehet használni az erőlevesben főtt, darált marhahúst. Nagyon jól illik a
marhahúshoz a tészta burkolat, ezért hasonlóan, mint az Argentin
húsos táskánál, csak itt leveles tésztát használtam. A vadkacsa
pástétomnak is nagy sikere volt, nem féltem attól, hogy ez nem
sikerül.
Elkészítési idő: 90 perc+ pihentetés
Fotó: Szeiler Gábor
30 dkg főtt, darált marhahús
15 dkg főtt, darált leveszöldség
2-3 fej gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
10-15 dkg húsos, füstölt szalonna
6-7 szelet bacon
1 csomag, előre nyújtott leveles tészta (125 g-s)
2-3 evőkanál marinírozott sült paprika
2 kisebb tojás
1 evőkanál étolaj
2 teáskanálnyi mustár
1 teáskanálnyi pástétom fűszer
1 teáskanálnyi morzsolt petrezselyem zöldje
1 mokkáskanálnyi tört csili paprika
só és bors
A kenéshez felvert tojás.
Fotó: Szeiler Gábor
1. A szalonnát, a gombát és a hagymát vágjuk apróra. Az olajon először
a szalonnát pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a hagymát, pár perccel később
pedig a gombát. Pirítsuk pár percet, majd hagyjuk kihűlni.
2. Keverjük össze a darált húst a zöldségekkel, adjuk hozzá a mustárt,
a petrezselymet, a fűszert és a lepirított gombás keveréket. Sózzuk és
borsozzuk meg.
3. A paprikát csepegtessük le, vágjuk kis kockákra, keverjük bele a
pástétomba a tojással és a chili paprikát.
4. Vágjunk egy 50 centi hosszú háztartási fóliát, annak a közepére
fektessük le a bacon szeleteket. Erre halmozzuk a pástétomot, formázzunk belőle
hengert, burkoljuk be a szalonna szeletekkel. Tekerjük össze, és hideg helyen
hagyjuk pihenni 30-40 percet.
5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Terítsük ki a leveles tésztát, a
közepére helyezzük a kicsomagolt pástétomot. Burkoljuk be a tésztával, ahol a
tészták fedik egymást, ott kenjük le a felvert tojással, majd óvatosan
fordítsuk rá egy sütőpapírral bélelt sütőlapra. Kenjük le a tetejét is, egy
hegyes késsel karcoljunk mintát bele, és tegyük a forró sütőbe.
6. Süssük 40-45 percet, ha a teje nagyon pirulna, fedjük le
alufóliával. Hagyjuk a tepsin kihűlni a sütés után, és csak utána szeleteljük
fel. Adjunk hozzá zöld salátát.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A receptet a Gusztahús támogatta,
köszönjük!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése