2014. február 23., vasárnap

Pikáns csirkeszív fasírt

Megosztó étel és megosztó az alapanyag is. Sokan a kutyáknak adják a csirke szívet, vagy a levesben végzi, a főtt húsok közé rejtve. Pedig csodás alapanyagról beszélünk, Alacsony a zsírtartalma, tiszta, és könnyen kezelhető. Tipikus példája a másodlagos (vagy talán még lejjebb sorolt) húsoknak. Azt gondlom, hogy ezeknek az alapanyagoknak ugyanúgy megvan a helye az asztalokon, és az abból készült ételek egy kicsit előrébb léphetnének a rangsorban. Itt most, mint egy hamburger pogácsa szerepel, és meg kell, hogy valljam, a hús állaga messze felülmúlja a kereskedelemben kapható marha húsokat, az áráról már nem is beszélve.



Érdemes a grill szezonban kipróbálni belőle készült sültet, félretenni a beidegződéseket, és új utakra lépni.
Sütőben süthető fasírt, szendvicsbe vagy piknikezéshez.


Elkészítési idő: 50 perc


Fotó: Szeiler Gábor

35 dkg csirke szív
1 burgonya
1 kisebb fehér hagyma
1 tojás
1-2 evőkanál liszt
1 teáskanál pástétom fűszer
½ mokkáskanál aprított fokhagyma

só és bors



A képen, hamburgernek elkészítve, egy egyszerű, zabpelyhes DNK zsemlébe töltve. Fotó: Szeiler Gábor

1. Késes aprítógépben darájuk le a hagymát, a burgonyát és a szívet.
2. Keverjük össze egy tálba, adjuk hozzá a tojást, a fűszerkeveréket, fokhagymát, sózzuk és borsozzuk meg.
3. Adjunk hozzá annyi lisztet, hogy formázható legyen. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és kanállal tegyünk rá gombócokat.
4. Lapítsuk el, és előmelegített sütőben, 175 fokon, 25-30 perc alatt süssük ropogósra.

Jó étvágyat hozzá!

Max
A receptet a  Gusztahús támogatta, köszönjük!


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin