2014. február 18., kedd

Színes sült spagetti

Egyszerű vacsora, vagy ebéd egy elfoglalt szombatra. A zöldségeket jól variálhatjuk, lehet francia alap, wok zöldség vagy mexikói. Mi spagettivel szeretjük, de készülhet pennével vagy makarónival.
 
 
Elkészítési idő: 65-70 perc


Fotó: Szeiler Gábor

25 dkg spagetti
25 dkg mirelit vegyes zöldség keverék
15 dkg füstölt húsos szalonna
10 dkg füstölt sonka
12,5 dkg mozzarella
3 fej barna csiperkegomba
1 fej kisebb hagyma
2 kisebb tojás
4-5 evőkanál tejföl
3-4 evőkanál tejszín
3-4 evőkanál étolaj
1 teáskanál Vega ételízesítő

só és bors


Fotó: Szeiler Gábor

1. A spagettit a szokott módon megfőzzük. Egy kerek sütőtálat kevés olajjal kenjünk ki.
2. A maradék olajon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, és a csíkokra vágott szalonnát és sonkát. Hintsük rá az ételízesítőt, sózzuk és borsozzuk meg.
3. A gombát vágjuk kockákra, és a zöldség keverékkel együtt adjuk a szalonnás hagymához. Pár perc pirítás után öntsük fel kevés vízzel, fedjük le, és 6-8 percig pároljuk.
4. Keverjük össze a zöldséget a kifőtt tésztával és terítsük el a kiolajozott edényben. A tejfölt keverjük össze a tejszínnel és a tojásokkal. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
5. Öntsük rá a tojásos keveréket a zöldséges tésztára, terítsük el, és a tetejére a kockára vágott, lecsepegtetett mozzarellát.
6. Tegyük a tálat a forró sütőbe és 25-30 perc alatt süssük szép ropogós pirosra.

Jó étvágyat hozzá!


Max

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin