2014. március 9., vasárnap

Tejszínes öthagymás leves

Tavaszi íz kavalkád. Édes, különböző ízű hagymák találkozása. Érdemes kisebb, kevésbé erős hagymákat választani.



Elkészítési idő: 35-40 perc
1 kisebb póréhagyma
2-3 újhagyma
1 fej lilahagyma
1 fej fehér hagyma
2 kisebb sonka hagyma
1 liter csirke alap lé
2 dl tejszín
1 dl fehér bor
2 evőkanálnyi olaj
1 teáskanál szárnyas fűszerkeverék (só mentes)
só, bors

A tálaláshoz pirított kenyérkockák..


Fotó: Szeiler Gábor

1. A hagymákat megtisztítjuk, és fél karikákra vágjuk. Egy edényben olajat melegítünk, és a hagymákat üvegesre pároljuk.
2. Sózzuk és borsozzuk meg, és öntsük fel a borral. Kis lángon, fedő alatt pároljuk pár percet. 
3. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket, öntsük fel az alap lével és a tejszínnel. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 10-12 percet. 
4. Tálaláskor tegyünk a tányérba pirított kenyérkockákból.

Jó étvágyat hozzá!

Max

Inspiráció: Chef Viki hagymalevese

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin