2014. július 11., péntek

Japán (stilusú) csirkeleves

Keleti ízesítésű leves, amit gyorsan elkészíthetünk. Petrezselyem helyett használhatunk koriander zöldet. Ezen a nyáron a szélsőséges időjárás miatt, kicsit több levest főzünk, mint szoktunk. Vannak esték, mikor kifejezetten hűvös van, jól esik egy bögre, forró leves, testnek és léleknek. 
Szeretjük az ilyen gyors/rapid leveseket. Inkább, mint egy tasakost. Elkészíteni nem nagy ördöngösség, kezdők is nyugodtan bevállalhatják. A főzési időt jelentősen lerövidíthetjük, ha a húst és a zöldséget előkészítjük.

Elkészítési idő: 30-35 perc


Fotó: Szeiler Stúdió 

4-5 db csirkecomb filé
15 dkg üveg/rizs tészta
1 piros kaliforniai paprika
15 dkg édesburgonya (batáta)
1 kisebb fehér hagyma
2 evőkanál édes paprika krém
1 teáskanálnyi őrölt koriander
1 teáskanál curry por
2-3 evőkanál szójaszósz
2-3 teáskanálnyi halszósz

1 csokor petrezselyem zöldje




1. A csirkecomb filét vágjuk 3-4 centis csíkokra. Tegyük egy fazékba, öntsük fel hideg vízzel, és forraljuk fel. Forrás után vegyük takarékra, habozzuk le, és főzzük 15 percet.
2. A paprikát és az édesburgonyát tisztítsuk meg, és vágjuk két centis csíkokra.
3. Adjuk a leveshez a paprikakrémet, a szójaszószt, a curry keveréket és a koriandert. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a paprika és batáta darabokat.
4. Főzzük 5-7 percet, majd keverjük bele az üvegtésztát. Főzzük a tésztával is 5 percet. Adagoljuk tálkákba és hintsük meg durvára vágott petrezselyem zöldjével.


Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a friss húst a Gusztahús biztosította, köszönjük!


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin