2014. szeptember 27., szombat

Édes-csípős afrikai harcsa

Együnk (több) halat. Sokszor találkozunk ezzel a felhívással, de igazából hiányzik a mögöttes tartalom. Milyen halat? Sokaknak ez egyet jelent a fagyasztott, bizonytalan tartási helyekről származó, vízzel-jéggel „feldúsított” mirelit áruval. Pedig, ha egy kicsit jobban utána néznénk, rájönnénk, hogy a török, aquakultúrákban előállított, szivárványos pisztrángok mellett, találunk friss, magyar, jó minőségű halat. 
Friss, tömör húsú halfilé, aminek nincs iszap íze, bátran lehet sütni, főzni, párolni. Ilyen a Szarvasfish afrikai harcsafiléje is. Több mint fél éve dolgozhatunk a hallal, nagyon sok recept készült, de azt bátran kijelenthetjük, mindben tökéletesen állta a helyét. Érdemes kipróbálni, megkóstolni. Kis utánjárással, biztosan találunk a környékünkön értékesítési helyet.
Jönnek is szépen sorban a receptek, az első egy édes-csípős harcsa. Tálalhatjuk párolt rizzsel vagy zöldsalátával.



Elkészítési idő: 25-30 perc



60-70 dkg Szarvasfish afrikai harcsafilé
4-5 dl kókusztej
1-1 szál sárga és fehérrépa
1 kisebb póréhagyma
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál halszósz
1 evőkanál csípős paprikakrém
1-2 evőkanál csemege paprikakrém
1 evőkanál fehér borecet
1 evőkanálnyi mogyoróolaj vagy olívaolaj
1-2 teáskanálnyi aprított petrezselyem zöldje
1- mokkáskanálnyi őrölt gyömbér és citromfű






1. Vágjuk a harcsafilét 4-6 szeletre. Keverjük össze a szójaszószt a halszósszal, a paprikakrémmel, a gyömbérrel és a citromfűvel.
2. Forgassuk a halszeleteket a páclébe, és pár percet hagyjuk benne. Pucoljuk meg a répákat, vágjuk csíkokra, a pórét pedig fél karikákra.
3. Melegítsük meg egy serpenyőben az olajat, és süssük meg a halszeletek mindkét oldalát 2-2 percig.
4. Vegyük ki egy tányérra a megsült halszeleteket. Tegyük a répákat a serpenyőbe, és folyamatos keverés mellett pirítsuk pár pillanatot.
5. Adjuk hozzá a póréhagymát, keverjük jól össze és 2 percig pirítsuk. Öntsük rá a megmaradt páclét, az ecetet és a kókusztejet.
6. Forraljuk fel, és tegyük vissza a halszeleteket. Pároljuk még 4-5 percet, de óvatosan kevergessük, ne essenek szét a halszeletek.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recepthez a friss halat Szarvasfish biztosította, köszönjük!

A recept a őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin