Fritatta: olasz sütőben sütött omlett. Könnyű állagát a hozzáadott tejszínnek és a sütőben, egyenletesen, minden oldalról kapott hőnek köszönheti.
Van aki meghatározza a tojás-tejszín arányt, de működik megérzésre/szemre is.
Hozzávalók:
4-5 virsli
5 tojás
2-3 dl tejszín
só, bors, olaj
és egy olyan serpenyő amit sütőben is használhatunk (pl. fémnyelű)
A virslit felkarikázom, és egy kis olajon lepirítom a serpenyőben.
A tojást habosra keverem egy kis sóval és borssal, majd hozzáadom a tejszínt.
Ráöntöm a virslire, és kis lángon addig sütöm, míg a széle látahtóan megsült, a közepe viszont remegős.
Ekkor leveszem a tűzről, és 160-170 c°-ra előmelegített sütőbe teszem,
és sütöm 12-15 percet, amíg a közepe is átsül.
Látni lehet ahogy nő a térfogata.
Puha fehér kenyérrel és házi savanyúsággal tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
5 megjegyzés:
Ilyet szoktam én is nyáron cukkinivel, hagymával :-) Nyami!
Arról meg nem beszélve, hogy I love házi savanyúsááááááááág!!!
Ezt meg igy nem probaltam. Zoldseggel is finom lehet :)
Nem vagyok hajlandó sütőben készült dolgokat nézni... Még nem!:)
Tényleg , de szépen megnőtt! Kipróbálom!!
Sír a lelkem, olyan gyöngyörűen kacsint a serpenyőből, tányérról. Én meg olyan éhes lettem!
Megjegyzés küldése