2009. október 28., szerda

Fritatta (olasz rántotta, sütőben sütve)

Fritatta: olasz sütőben sütött omlett. Könnyű állagát a hozzáadott tejszínnek és a sütőben, egyenletesen, minden oldalról kapott hőnek köszönheti.
Van aki meghatározza a tojás-tejszín arányt, de működik megérzésre/szemre is.




Hozzávalók:

4-5 virsli
5 tojás
2-3 dl tejszín
só, bors, olaj

és egy olyan serpenyő amit sütőben is használhatunk (pl. fémnyelű)





A virslit felkarikázom, és egy kis olajon lepirítom a serpenyőben.





A tojást habosra keverem egy kis sóval és borssal, majd hozzáadom a tejszínt.




Ráöntöm a virslire, és kis lángon addig sütöm, míg a széle látahtóan megsült, a közepe viszont remegős.





Ekkor leveszem a tűzről, és 160-170 c°-ra előmelegített sütőbe teszem,
és sütöm 12-15 percet, amíg a közepe is átsül.




Látni lehet ahogy nő a térfogata.

Puha fehér kenyérrel és házi savanyúsággal tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

5 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Ilyet szoktam én is nyáron cukkinivel, hagymával :-) Nyami!


Arról meg nem beszélve, hogy I love házi savanyúsááááááááág!!!

Edit írta...

Ezt meg igy nem probaltam. Zoldseggel is finom lehet :)

szepyke írta...

Nem vagyok hajlandó sütőben készült dolgokat nézni... Még nem!:)

trinity írta...

Tényleg , de szépen megnőtt! Kipróbálom!!

Garffyka írta...

Sír a lelkem, olyan gyöngyörűen kacsint a serpenyőből, tányérról. Én meg olyan éhes lettem!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin