2009. október 18., vasárnap

Halfilé chips bundában

Chef Vikivel sokszor beszélgettük, hogy mennyivel jobban tetszenek azok a "rántott/panírozott" ételek, melyek nem járnak tocsogós, olajban sütéssel. Elkerülendő az olajszag terjengése, a plussz olaj bevitel, amit felszív, na és a macera.

Egy jó alternatíva ez a módszer. Itt a panírt a chips helyettesíti, és sütőben lett megsütve.

Fehér húsú halfilét (pangasius, cápaharcsa), tortilla chipset és paprikás burgonyás chipset választottam.




Hozzávalók:

halfilé
chips
citrombors vagy mexikói fűszerkeverék
majonéz


A mirelit halfilét kiolvasztom, leöblítem, és mindkét oldalán megszórom egy kis citromborssal, és félre teszem pácolódni. A chipseket apróra töröm.



A filéket mindkét oldalán megkenem majonézzel, és bele hempergetem chips törmelékbe.



Érdemes egy kicsit kézzel rányomogatni a chipset.



Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és előmelegített sütőben, 180 c-on, szép pirosra sütjük.



Ne várjunk egy rántott húsos panírnak, és a hal is egy kicsit puhább, viszont zamatos.



Tálajuk burgonyapürével és egy kis zöldbors mártással.

Jó étvágyat hozzá!

7 megjegyzés:

Edit írta...

Hat erre nincs is mit mondjak. Meg szerencse, hogy kihallgattam a beszelgetest!

szepyke írta...

Nem szeretem a halat, nagyon, nagyon, nagyon messziről integetek, mert a szagát sem bírom..:)

Chef Viki írta...

Jól nyomjátok Edittel :-))) Mik vannak :-D


Nyáron csirkemájat sütöttem ilyen formán, nyami! Szerintem tök jó így a rántott hús, munkahelyen is propagáltam - másoknak is tetszett!


A citrombors nálunk is menő, mutatom holnap! Véletlenségből pont pangasius filével :-))

Garffyka írta...

Hétvégén tengeri halfilé volt, igaz, nem panírosan, csak simán fokhagymás vajon sütve. Viszont a zöldsége fasírt így sült, tepsiben, sütőben.
Tetszik ez a majonézes alátét a 'panír' alatt.

Edit írta...

Viki, figyelted a kezdomondatot? Ezek szerint csak veled? Elnyomott, csoro vagyok :(

Chef Viki írta...

Láttam!

Elnyomott határontúli :-))

max írta...

Esc: akkor itt is javítok: CV-vel és ESC beszélgettük a minap... (így jó?, fene az önérzetes drakuuncsiba:-)))

Szepyke: ez egy nagyon finom hal, nincs iszap/tenger -ze, fehér, és garantált filé. Amúgy meg azt szokat mondani annak idején a kollégám: háboruban még a lovat is...

CV: várom, hogy vizsgázott a citrombors

Garffy: kellett valami ragsztó

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin