Almás- ananászos csirkesaláta
Szerepelt már ez a saláta, pontosan két évvel ezelőtt itt a blogon, de most hogy évfordulós voltam, gondoltam újra felteszem. Nem készült a betálalt salátáról értékelhető kép, mert egyrészt gyorsan elfogyott, és mindig olyankor ettük, amikor a fényviszonyok pocsékok voltak.
Készíthető bármilyen maradék szárnyas sültből, vagy akár egy kis grillcsirke maradékból is. Hozzá egy jó majonézes öntet és a ropogós alma, és kész a laktató saláta. Dúsíthatjuk a kedvenc félkemény sajtunkkal, pár kanál ricottával vagy egy kis körtével.
Hozzávalók:
20-25 dkg majonéz
2-3 ek mustár
2 ek joghurt
3-4 csirke comb húsa
4-5 főtt kemény tojás
2-3 szép, kemény alma
1 kis doboz ananász konzerv
Só, bors
Az ananászt lecsepegtetjük, és ha túl nagy darabok, akkor vágjuk kis darabokra, ez a méret legyen a meghatározó, a többi alapanyagot is ekkorára vágjuk majd.
A majonézt keverjük ki a mustárral, ízesítjük, sózzuk, és a joghurttal lazítjuk. Az almákat hámozzuk meg, és kockázzuk egyből az öntetbe, így nem lesz barna.
Keverjük át, adjuk hozzá az ananászt, majd a csirkehúst.
A főtt tojásokat nagy darabokra vágjuk, mindenképpen a legvégén adjuk hozzá, így törik össze a legkevésbé.
Tegyük félre pihenni egy órácskát, és utána fogyasszuk.
Lehet önálló ételként is tálalni, de egy kis grillezett vagy sült zöldség pompás kísérője lehet.
Jó étvágyat hozzá!
5 megjegyzés:
Dícsérem Tittybaba ízlését :), ez bizoy nagyon finom!
Jé, én meg a keresztlányod vagyok :-)
Indulok!
Ezt ki kell probaljam. Hatha Imonak is izlik.
Elmeletileg igen, gyakorlatilag: kiprobaljuk...
Ez az én középső csemetémnek is kedvence lesz!! Köszi!!!
Garffy: nagyon szereti, és akár Ő is össze tudja rakni.
Cv: tálaltam, gyere:-)
Edit: ha valamelyik nem jön be alkatrészként cseréld le. Tetszeni fog, mond meg hogy a Titty üzeni!! de vigyázz, nehogy megkóstold, mert ez is gyümi-husi kombó!!
Lily: hajrá, és kérek visszajelzést, milyen volt a fogadtatás!
Megjegyzés küldése