2014. szeptember 17., szerda

Egyszerű cseh fokhagymaleves

Azokra a pillanatokra, mikor szükség lenne egy tálka, forró, ízletes levesre. De ne a zacskókért nyúljunk ilyenkor, hanem főzzünk magunknak. Ez a fokhagyma leves az egyszerűségével szinte könyörög az elkészítésért. Ízletes, magyar fokhagymából, amik még duzzadt gerezdeket tartalmaznak, tele a jótékony fokhagymaolajjal.


Elkészítési idő: 25-30 perc



5-6 gerezd fokhagyma
2-3 szem burgonya
1-2 evőkanál zsír vagy olaj
só és bors

tálaláshoz pirított kenyérkocka




1. A fokhagymát vágjuk apró darabokra. Melegítsük fel az zsiradékot, pár pillanat alatt pirítsuk le, majd adjuk hozzá az hámozott, apróra vágott burgonyát.
2. Pároljuk pár pillanatig, sózzuk és borsozzuk, majd öntsük el 1 liter hideg vízzel. Forraljuk fel, majd kis energián főzzük addig, míg a burgonya megpuhul.
3. Merülő mixerrel dolgozzuk simára, és pár percet még főzzük. Tálaláskor adjunk hozzá pirított kenyér kockákat.

Jó étvágyat hozzá!
Max


A recept a őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Na ez egy újabb variáció, nekem van több is a blogomon, tejszínes-petrezselymes és magyaros variáció pirospaprikásan, kézzel gyúrt tésztával, mi annyira szeretjük, hogy nagyon sűrűn van, főleg a hűvösebb évszakokban. Na majd ezt is kipróbálom:-))))

Max Gastro írta...

Nem hiába mondják, ahány ház, annyi szokás :-)
Majd jelezz, milyen lett :-)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin