2014. november 7., péntek

Tejszínben párolt harcsafilé, póréval és gombával

Friss halból készített, könnyű ebéd vagy vacsora. Adhatunk mellé zöldsalátát, vagy pár szelet, vékony vajas pirítóst. Válasszunk hozzá tömör húsú halat, például a Szarvasfish afrikai harcsafilé. Ha mélyhűtött halból készítjük, azt kíméletesen olvasszuk ki, a hűtőben.


Elkészítési idő: 40-45 perc



60-70 dkg Szarvasfish afrikai harcsafilé
6-7 dl tejszín
4-5 fej fehér (vagy barna) csiperke
1 szál póréhagyma
1-2 gerezd, reszelt fokhagyma
1 teáskanálnyi citrombors vagy hal fűszerkeverék
2 teáskanálnyi aprított petrezselyem zöldje

só és bors, kevés olaj az edény kikenéséhez 



1. A halfilét megmossuk, szárazra töröljük. Vágjuk a halat 4 egyforma szép szeletre. Melegítsük elő a sütőt 160-170 fokra.
2. Keverjük össze a citromborsot kevés sóval, borssal, az aprított petrezselyem zöldjével és a zúzott fokhagymával, és kenjük be vele a hal szeleteket.
3. A póréhagymát és a gombát megtisztítjuk és felvágjuk fél centis csíkokra. Kenjünk ki egy sütőtálat kevés olajjal. Helyezzük bele a halszeleteket, köré a gombát és a póréhagymát.
4. Öntsük fel a tejszínnel, fedjük le alufóliával, és tegyük a forró sütőbe. Pároljuk 15-20 percet, majd vegyük le a fóliát, és a nélkül még további 5 percet. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recepthez a friss halat Szarvasfish, a biztosította, köszönjük!

A recept a őszi Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin