2015. február 18., szerda

Francia tojásleves

Egy régebbi recept, újradolgozva, fotózva. Egyszerű tojásleves, egy kicsit más ízekkel, mint a megszokott tojásleves.

Elkészítési idő: 30-35 perc





8 db tojás
2 kis fej fehér hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál mustár
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 teáskanálnyi vaj
(olíva) olaj,
só, bors,
bazsalikom, zsálya, petrezselyem, rozmaring (vagy provanszi fűszerkeverék)




1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
2. A hagymához adjuk a mustárt, azt is lepirítjuk egy kicsit, majd egy kevés vízzel, ami ellepi, felengedjük. Kis lángon puhára főzzük a hagymát, hozzá adjuk a fokhagymát és az apróra vágott zöldfűszereket.
3. Felengedjük még annyi vízzel, hogy kb. 1 liternyi legyen. A lisztet egy kevés vízzel és a tejföllel csomómentesre keverjük. Merjünk bele pár kanálnyi forró levest, majd lassan csurgassuk bele a levesbe, és közben folyamatosan keverjük.
4. Összeforraljuk, majd a levesbe egyesével bele öntjük a tojásokat. Nem keverjük, hogy minél kevésbé törjön a fehérjére. Főzzük 4-5 percet, megkóstoljuk, ha kell, utóízesítjük. Ha nem elég fanyar, tehetünk még bele mustárt vagy citromlét. Adunk hozzá egy darabka vajat, és lezárjuk az energiát.
Pirított kenyér kockákkal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin