2015. december 30., szerda

Fűszeres lencseleves (gyors verzió)

Az utóbbi idők kedvenc téli levese. Tartalmas, kicsit krémes, de kellőképpen rusztikus. Forrón akár egy hétköznapi ebéd is lehet, pár pogácsával kiegészítve vagy hideg estén, hazaérve, közben beszélgetve.


Elkészítési idő: 15-20 perc


2 doboz lencse konzerv (40 dkg-s)
3 dl krémjoghurt
1-2 evőkanál mustár
1-2 teáskanálnyi vega fűszerkeverék (sómentes)
1-2 teáskanálnyi paprika krém
só és bors, a tálaláshoz pár kanál joghurt és aprított petrezselyem zöldje



1. Öntsük egy lábosba a lencsét, a joghurtot, a mustárt, a fűszerkeveréket, a paprikakrémet és 2-3 dl vizet. Sózzuk és borsozzuk, majd forraljuk össze,
2. Főzzük 10-12 percet, és forrón tálaljuk. Kanalazzunk a tetejére joghurtot és hintsük meg a petrezselyem zöldjével.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin