Selymes mártás, sok zöldséggel és pikáns zöld
curry pasztával. Friss, üde tavaszi fogás, egy cseppnyi kelettel
fűszerezve. Párolt rizzsel, vagy lepénykenyérrel mártogatva. Fontos, itt is
szobahőmérsékletű hússal dolgoztam, és követve az indiai ételkészítési módokat,
a fűszereket lepirítottam a hússal, és így keltettem életre.
Elkészítési idő: 40-45 perc, ebből munka 10-15 perc
40-50 dkg Gusztahús báránynyak
1 doboz vörös babkonzerv, lecsepegtetve
4-5 dl kókusztej vagy sűrítmény a Magaméri -től
2 kisebb burgonya
1 kisebb sárgarépa
½ zellerszár
1-2 teáskanálnyi zöld
curry paszta
1-2 mokkáskanálnyi marokkói/indiai fűszer (ez most saját keverék, a tavaszi sorozatból,
aroma, só és ízfokozó mentes)
1 csipet MaxGastro (füstölt)
tengeri só
kevés olaj, vagy tisztított vaj (gí) a sütéshez
1. A szobahőmérsékletű húst vágjuk fel csíkokra. Hintsük meg a fűszerkeverékkel
és sóval (figyeljünk, mert a curry paszta is sós). A zöldséget vágjuk kockákra,
a zellerszárat szeletekre.
2. Egy mélyebb serpenyőben (wok) kevés olajat (vagy gít) hevítünk,
közepes lángon. A húst beletesszük, elkezdjük pirítani, 2-3 percig. Átforgatjuk
és hozzáadjuk a darabolt zöldségeket. Pirítjuk pár percet, majd a curry pasztát
is (és ha maradt fűszer a hús fűszerezésből, azt is) belekeverjük.
3. Kevergetve pirítjuk, ráöntjük a babot, és felöntjük kevés vízzel.
Közepes energián pároljuk, míg a hús megpuhul (ez nagyban függ a bárány korától
és a takarmányozásától is, nekem ez most 18-20 perc volt).
4. Adjuk hozzá a kókusztejet (ha sűrítmény, akkor megfelelő mennyiségű
vízzel, pótoljuk a szaftot), forraljuk össze, főzzük pár percet és tálalhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A fűszerek és a füstölt só megtalálható a Bijobolt.hu és a Mediline.hu polcain.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése