2018. november 12., hétfő

Fetás borsó saláta


Az egyik kedvenc salátám. Szerencsére a zöldborsó elérhető bármikor, így hamar a nyarat varázsolhatjuk a tányérra. Színes, friss és étvágygerjesztő, de talán a legfontosabb, hogy a feta sajt teljesen más értelmet nyer ebben a salátában. Megtérítettem már vele, esküdt feta ellenzőket is, tényleg érdemes kipróbálni.



Elkészítési idő: 20-25 perc,

1 kg zöldborsó (lehet mirelit is)
40 dkg feta vagy krém fehér sajt
4-6 tojás
2 evőkanál ecet
2 teáskanálnyi só
2 teáskanálnyi cukor
só, a tálaláshoz pirítós, aprított petrezselyem zöldje, vagy metélőhagyma, olívaolaj



1. Forraljunk fel 2 liter vizet, tegyük bele a sót és cukrot. Főzzük a borsót 5-6 percet, majd szűrjük le, és tegyük jéghideg vízbe pár percre. Szűrjük és csepegtessük le.
2. Melegítsünk vizet az ecettel. Ha forr, egy kanállal keverjünk örvényt a közepébe, és oda csúsztassunk bele egy tojást. Főzzük 2-3 percet, majd vegyük ki, tegyük egy papírtörlőre, és közben főzzük meg a következő tojást.
3. Tegyünk a tányérra a borsóból, morzsoljunk rá a feta sajtból és tegyünk a tetejére egy buggyantott tojást. Adjunk hozzá pirítóst, hintsük meg aprított zöldfűszerrel, és csepegtessünk rá olívaolajat.

Tipp és trükk: A hideg vizes fürdő megállítja a főzést, és szép zöld marad a borsó. Jól illik hozzá a sült szalonna, sonka. Buggyantott tojás helyett készíthetünk tükörtojást is.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin