Paszternák. Az ősz egyik csodás zöldsége, ami számomra érthetetlen
módon, szinte számkivetett lett. Ízletes, tele lehetőséggel. Levesek, vagy akár
szuvidolva/párolva, köretként, mézes keleties módon. Azt gondolom, és a mai
modern konyhában sajnos sok ilyen mellőzött alapanyag van, amit vissza kellene,
és vissza is kell hoznunk. Akkor debütáljon a paszternák egy izgalmas krémlevesben.
Elkészítési idő: 40-45 perc
60-65 dkg paszternák
3,5-4 dl víz
2,5-3 dl zsíros tej (min. 2,8%-s)
1 kis fej hagyma, apróra vágva
2-3 evőkanál mustár
2-3 evőkanál tejföl
1-2 teáskanálnyi ételízesítő (vega, sómentes)
8-10 dkg füstölt sonka/tarja csíkokra vágva
olaj, só
1. Kevés olajon süssük meg a sonka csíkokat. Szedjük ki, és a maradék
zsiradékon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a kis darabokra vágott
paszternákot. Pirítsuk pár percet, hintsük meg sóval, és az ételízesítővel,
majd engedjük fel a vízzel.
2. Keverjük bele a mustárt, és a tejet, főzzük 25-30 percet. Keverjük
bele a tejfölt, és egy bot mixerrel dolgozzuk krémesre. Ha sűrű lenne, kevés
vízzel hígítsuk, majd főzzük még pár percet. Tálaláskor tegyünk a tetejére a sült
sonka csíkokat.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése