2018. november 20., kedd

Mustáros paszternák krémleves


Paszternák. Az ősz egyik csodás zöldsége, ami számomra érthetetlen módon, szinte számkivetett lett. Ízletes, tele lehetőséggel. Levesek, vagy akár szuvidolva/párolva, köretként, mézes keleties módon. Azt gondolom, és a mai modern konyhában sajnos sok ilyen mellőzött alapanyag van, amit vissza kellene, és vissza is kell hoznunk. Akkor debütáljon a paszternák egy izgalmas krémlevesben.



Elkészítési idő: 40-45 perc

60-65 dkg paszternák
3,5-4 dl víz
2,5-3 dl zsíros tej (min. 2,8%-s)
1 kis fej hagyma, apróra vágva
2-3 evőkanál mustár
2-3 evőkanál tejföl
1-2 teáskanálnyi ételízesítő (vega, sómentes)
8-10 dkg füstölt sonka/tarja csíkokra vágva
olaj, só

1. Kevés olajon süssük meg a sonka csíkokat. Szedjük ki, és a maradék zsiradékon pároljuk üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a kis darabokra vágott paszternákot. Pirítsuk pár percet, hintsük meg sóval, és az ételízesítővel, majd engedjük fel a vízzel. 
2. Keverjük bele a mustárt, és a tejet, főzzük 25-30 percet. Keverjük bele a tejfölt, és egy bot mixerrel dolgozzuk krémesre. Ha sűrű lenne, kevés vízzel hígítsuk, majd főzzük még pár percet. Tálaláskor tegyünk a tetejére a sült sonka csíkokat.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin