Divatosak a Street Food laktató szendvicsei, különböző töltött tésztái,
lepényei. Miért ne készíthetnénk ezt mi is el otthon? Akár egy ilyen halfilét
elkésztve egy izgalmas szendvicsnek. A töltelék a fantáziánkra van bízva,
legyen benne ropogós, puha és szaftos. A krémsajttal kikent tészta megakadályozza,
hogy elnyelje a szaftot, mártást.
Elkészítési idő: 25-30 perc,
60-70 dkg (afrikai) harcsafilé
20-25 dkg saláta keverék
10-15 dkg BBQ mártás
4-6 bagett
4-5 evőkanál krémsajt
1-2 evőkanál olaj
2 teáskanálnyi hal fűszerkeverék
só, aprított petrezselyem zöldje, vagy metélőhagyma, paradicsom,
paprika
1. Vágjuk fel a halakat kétujjnyi széles darabokra, sózzuk, fűszerezzük
meg, és hagyjuk pihenni pár percet. A krémsajtot keverjük ki az aprított
zöldfűszerrel. Kevés olajon süssük meg a halfilé egyik oldalát 2-3 perc alatt,
majd fordítsuk meg, és kenjük meg a tetejét a mártással. Süssük ezt az oldalát
is 3-4 percet, majd tegyük egy tányérra, és az alsó felét is kenjük be a
mártással.
2. Vágjuk a bagetteket félbe, pirítsuk meg, és kenjük meg mindkét belső
oldalát a fűszeres krémsajttal. Halmozzunk bele salátát, arra tegyünk halfilét.
Arra is tegyünk salátát, paprika és paradicsom szeleteket.
Tipp és trükk: Ha előző nap elkészítjük, tekerjük szorosan háztartási
fóliába, és hűvös helyen tároljuk, majd tálalás előtt, grill sütőben melegítsük
át.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése