Ősz van, jönnek a hűvösebb esték, és a szürke borongós napok. Jólesik
az embernek ilyenkor egy csésze, forró leves, de lehetőleg „tasak” nélkül.
Húslevest lehet főzni egyszerűen, és kevesebb idő alatt is. Nem kell csodadolgokra
gondolni, csupán a húst kell előkészíteni, megválasztani. Ehhez a recepthez a
csirkecomb filét választottam.
Elkészítési idő: 30-35 perc,
1-1,2 liter hús alaplé (lehet kockából is)
2-3 csirkecomb filé
2 kisebb sárgarépa
1 kisebb gyökérzöldség
1-1 darabka zeller és karalábé
só, bors, aprított petrezselyem zöldje
kevés olaj/zsír a főzéshez
1. Hámozzuk meg a zöldségeket, vágjuk karikákra. Kevés olajat/zsiradékot
melegítsünk, pirítsuk meg benne a csirkecombok egyik oldalát. Sózzuk, borsozzuk,
fordítsuk meg a húst és adjuk hozzá a zöldségeket. Pirítsuk pár percet, hintsük
meg vágott petrezselyem zöldjével.
2. Öntsük fel a húslével, forraljuk fel és lassan forralva, főzzük 18-20
percig. Tálalás előtt a húst vágjuk csíkokra, és úgy tegyük a tányérba, arra
kanalazzuk a levest.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése