Szeretem az egzotikus ételeket, nagy kíváncsisággal tanulmányozom az
indiai konyhát. A fűszeressége, a zöldségek változatos felhasználása, és
alkalmankénti húsmenetességet. A nagy kedvenc a curry, a fűszeres-tüzes ragu,
amit a kókusztej selymessége tesz teljessé. Nem kell túlbonyolítani, inkább azt
mondom, játszunk a fűszerekkel.
Elkészítési idő: 40-45 perc,
4 dl kókusztej
30-40 dkg édesburgonya
20-30 dkg sárgarépa
20-30 dkg karfiol
15-20 dkg karalábé
1 teáskanálnyi curry fűszerkeverék
1 mokkáskanálnyi kurkuma
1 mokkáskanálnyi cukor
só, aprított petrezselyem zöldje
kevés olaj a főzéshez, a tálaláshoz lepénykenyér
1. Hámozzuk meg a zöldségeket, vágjuk darabokra, a karfiolt bontsuk
szét rózsákra, a törzsét is karikázzuk fel. Kevés olajat melegítsünk, pirítsuk
meg benne a zöldségeket. Hintsük meg a curry fűszerrel és a kurkumával,
forgassuk össze és 1-2 perc pirítás után öntsük fel 2-3 dl vízzel.
2. Főzzük közepes lángon 15-20 percet, míg a zöldség megpuhul. Öntsük
fel a kókusztejjel és pár percig még főzzük, és tálalhatjuk is. A lepény
kenyereket egy száraz serpenyőben oldalanként 1-1,5 perc alatt melegítsük fel
tálalás előtt.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése