Az egyik kedvenc salátám. Szerencsére a zöldborsó elérhető bármikor,
így hamar a nyarat varázsolhatjuk a tányérra. Színes, friss és étvágygerjesztő,
de talán a legfontosabb, hogy a feta sajt teljesen más értelmet nyer ebben a
salátában. Megtérítettem már vele, esküdt feta ellenzőket is, tényleg érdemes
kipróbálni.
Elkészítési idő: 20-25 perc,
1 kg zöldborsó (lehet mirelit is)
40 dkg feta vagy krém fehér sajt
4-6 tojás
2 evőkanál ecet
2 teáskanálnyi só
2 teáskanálnyi cukor
só, a tálaláshoz pirítós, aprított petrezselyem zöldje, vagy
metélőhagyma, olívaolaj
1. Forraljunk fel 2 liter vizet, tegyük bele a sót és cukrot. Főzzük a
borsót 5-6 percet, majd szűrjük le, és tegyük jéghideg vízbe pár percre.
Szűrjük és csepegtessük le.
2. Melegítsünk vizet az ecettel. Ha forr, egy kanállal keverjünk
örvényt a közepébe, és oda csúsztassunk bele egy tojást. Főzzük 2-3 percet,
majd vegyük ki, tegyük egy papírtörlőre, és közben főzzük meg a következő
tojást.
3. Tegyünk a tányérra a borsóból, morzsoljunk rá a feta sajtból és
tegyünk a tetejére egy buggyantott tojást. Adjunk hozzá pirítóst, hintsük meg
aprított zöldfűszerrel, és csepegtessünk rá olívaolajat.
Tipp és trükk: A hideg vizes fürdő megállítja a főzést, és szép zöld
marad a borsó. Jól illik hozzá a sült szalonna, sonka. Buggyantott tojás
helyett készíthetünk tükörtojást is.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban
jelent meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése