2018. november 6., kedd

Harcsás-sonkás kebab


Újabb halétel, a nyár egyik nagy kedvence volt. Megfelel a mostan oly divatos „street food” iránynak, megvan benne minden, ami egy jó tartalmas és változatos ebédhez kell. A halas ételek ellen a legnagyobb indok, hogy „hal szaga van”. Szerencsére már elérhetőek a friss, és magyar halak a boltok hűtőpultjaiban. Érdemes figyelni, van olyan üzletlánc, ahol minden csütörtökön friss halat találunk. Én ezek közül a legjobban az afrikai harcsát kedvelem és használom. Tömör hús, könnyű felhasználás, jó minőségű hal, érdemes kipróbálni.



Elkészítési idő: 20-25 perc,

50-60 dkg (afrikai) harcsafilé
15-20 dkg szeletelt füstölt sonka
2-3 teáskanál hal fűszerkeverék
só, kevés olaj/zsír a sütéshez



1. Töröljük szárazra a halat, vágjuk két centis kockákra (érdemes a húst a sütés előtt 2-3 órával kivenni hűtőből). Forgassuk össze kevés sóval és a fűszerkeverékkel (a sonka sós, inkább kevés sót tegyünk rá, vagy csak tálaláskor sózzuk). Tekerjük a kockákat egy csík sonkába, majd húzzuk fel fa nyársra. Pihentessük 10-15 percet.
2. Melegítsünk zsiradékot, és közepes hőfokon, oldalanként 2-3 perc alatt süssük szép ropogósra (a sütési idő függ a hús vastagságától, ellenőrizzük). Tálaljuk lepénykenyérre, friss salátára, joghurttal vagy almás tormamártással.

Tipp&trükk: ideális irodai, dolgozós ebéd, előre elkészíthető, ha van rekeszes étel szállító dobozuk (BentoBox), abban könnyedén vihetjük magunkkal.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin