2019. március 20., szerda

Rántott feta sajt, barackos-mangós salátával


Érett, de még kemény mangó, barack, saláta és rántott sajt? Nem, nincs képzavar, minden rendben van, J érdemes kipróbálni ezt az íz kombinációt. Friss, tavaszias étel, és aki szereti a feta sajtot (ahogy a tehéntejből készült verzióját hívják, a krémfehért), annak mindenképpen ajánlom.



Elkészítési idő: 25-30 perc,

40 dkg feta sajt
2 tojás
5-6 evőkanál, apróra tört kukoricapehely
4 evőkanál tej
4 evőkanál liszt
20-30 dkg paradicsom
1 fej jégsaláta
1-2 kisebb tv paprika
1 kisebb piros kaliforniai paprika
1 kisebb uborka
1 mangó
2 db keményebb őszibarack
só, olívaolaj, vörösborecet




1. Melegítsünk elő a sütőt 180 fokra. A feta sajtot vágjuk 6-8 hasábra. Mártsuk bele a sajtot lisztbe, a tejjel kikevert tojásba, majd hempergessük meg a kukoricapehelyben. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és süssük meg 8-10 perc alatt.  



2. Vágjuk csíkokra a jégsalátát, a paradicsomot, az uborkát és a paprikát. A mangó és a barackok magját vegyük ki, vágjuk darabokra. Keverjük össze, öntsünk rá kevés ecetet és olajat, forgassuk össze. Tálaláskor tegyük mellé a sajtot.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin