2019. március 12., kedd

Sonkás-burgonyás serpenyős


Szeretem az egy edényes, serpenyős ételeket. Semmi túlzás, elkészült, és abban az edényben mehet is az asztalra. Van benne tartalom, energia, és egy baráti összejövetel része lehet.



Elkészítési idő: 30-35 perc,

30-35 dkg burgonya, kis kockákra vágva
30-35 dkg édesburgonya, kis kockákra vágva
15-20 dkg füstölt sonka csíkokra vágva,
4 db tojás
1-2 újhagyma vagy póréhagyma
1 kis fej fehér hagyma
1-2 teáskanálnyi sómentes ételízesítő
olaj, só,



1. Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a kockákra vágott burgonyát, édesburgonyát, az újhagymát és az ételízesítőt, pirítsuk le, sózzuk, majd öntsük fel 1 dl vízzel, és pároljuk 8-10 percet.
2. Adjuk hozzá a sonka csíkokat, és pároljuk még 5, percet. Üssük fel a tojásokat, öntsük bele a serpenyőbe, és süssük még 5 percet. Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat hozzá!
Max

A recept nyomtatott változata a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin