2020. április 28., kedd

Tavaszi zöldséges fonat


Tavaszi zöldséges fonat

Mire jó a pizza tészta? Például egy látványos friss zöldséges fonathoz. Fontos, hogy a receptben leírt tésztát frissen használjuk, az érlelt tésztával más lesz a végeredmény. A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk, a lényeg hogy színes legyen. Egyszerű recept, kezdőknek is látványos sikert hozhat.



Elkészítési idő: 45-50 perc

80 dkg friss pizza tészta vagy 2 csomag konyhakész pizza tészta (400 g-s),
5-6 dkg krémsajt
5-6 dkg vajkrém
5 dkg olívabogyó, magozva
5 dkg aszalt paradicsom
1-2 teáskanálnyi aprított zöldfűszer (bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, oregáno)
só, a kenéshez olaj



1. Készítsük elő a tésztát a recept vagy a csomagoláson leírtak szerint. Vágjuk apróra a paradicsomot és az olajbogyót. A paradicsomot és a bogyót keverjük össze a krémsajttal és kevés sóval. A zöldfűszereket keverjük habosra a vajkrémmel. Terítsük ki a tésztát és a hosszanti oldalán vágjuk félbe.
2. Kenjük meg az egyik csíkot sajtkrémmel, a másikat vajkrémmel, de hagyjunk ki a szélén egy kis részt. Tekerjük fel a tésztákat, majd fordítsuk úgy, hogy a hajtás alul legyen. 
3. Fonjuk össze a két tekercset, és készítsük el a másik tésztát is hasonlóan. Tegyük sütőpapírral bélelt sütőlapra, kenjük meg a tetejét olajjal, és előmelegített sütőben 190 fokon süssük 25-30 percet.

Jó étvágyat hozzá!
Max




Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin