2009. július 3., péntek

Zöldségek tempura tésztában, mártogatós szószzal

Kaptunk egy nagy adag laska gombát. Annyit hogy gombás omletthez sok lett volna, gombapörkölt meg most volt. Marad a tempura tészta. Gyors, de sajnos csak olajban süthető, tehát akinek ezzel van problémája, az lapozzon.
Pucoltunk hozzá két kis krumplit, és egy szép fej hagymát is, ebből lett egy komplett vacsora.

Tempura tészta: keleti konyha egyik gyöngyszeme, bátran használható minden olyan ételhez, ami hamar átsül. Fontos hogy mindig vékony, kis szeletekkel dolgozzunk, így biztos lesz a siker.

Készült már:

rák, csirkemell csíkok, cukkíni, padlizsán, gomba, hagyma, sárgarépa, ......

Ideális edény hozzá a wok, mert abban kevés olajban is könnyedén ki lehet sütni.




Tempura tészta:

1 rész kukorica liszt

2 rész sima liszt

jéghideg szóda vagy bubis ávíz

késhegynyi szódabikarbóna

só, bors és a sütéshez olaj



A liszteket szárazon kikeverem a szódabikarbónával, és ízesítem. Nem kell sok só és bors, mert elnyomja a zöldséget.



A zöldségeket megpucoljuk, és vékony csíkokra szeljük. Az olajat felmelegítjük (wok), a tésztát pedig a hideg szódával, sűrű palacsinta tésztának kikeverjük.



Tegyük a tésztát és a zöldségeket az olaj közelébe, és megmártva (nyugodtan kézzel), tegyük az olajba, és süssük szép pirosra.



Mártogatósok/dip-ek:

koktél szósz: majonéz-ketchup keveréke

grill szósz: mustár-ketchup keveréke

joghurtos szósz: joghurt piros arannyal kikeverve (ez van a képen)

és akár ilyen vagy ilyen dip



Tálaljuk frissen, melegen, de vigyázat, okozhat kellmetlen, forgolódós éjszakát, ha beeszünk belőle.



Jó étvágyat hozzá!

10 megjegyzés:

Jutka írta...

Szia, nézz be hozzám van egy meglepi a számodra, üdv. Jutka

gabojsza írta...

Max, átsült a laskagomba?
Én elő szoktam főzni, ha rántom. Megspórolhatom az előfőzést? :-)))

szepyke írta...

Akkor, ha még maradt, bejelentkeznék ebédre. (nagyon le vagyok maradva azzal a bizonyos bejegyzéssel, amit ígértem, de rajta vagyok...)

Chef Viki írta...

Én vagyok a lapozós olvasó :-))

Persze ha más csinálja, 1-2 darabot biztos meóztam volna :-D

trinity írta...

Én nem lapozok, néha muszáj olajban sütni-akkor kereszthuzat:)))
Az a baj, én ezt NAGYON SZERETEM!!!! Kérhetek??
Hihi, én is bubis víznek hívom:))))

Garffyka írta...

Max, pontosan hány bubi kell a vízbe? :-) Én nem lapozok, szeretem, túlságosan is. Khm, ebédre, vacsorára esetleg fogadtok éhes vendégeket? :-D

szepyke írta...

Hahóóóóóóóóó
Idesüss: http://szepsegtar.blogspot.com/2009/07/kepzeljetek-kaptam-valamit-d-es-mar.html

Chef Viki írta...

Keresztapu, hozzám is nézzél majd át :-)

http://thechefviki.blogspot.com/2009/07/dijat-kaptam.html

Andi írta...

De jól néz ki!
Kedves Max,légyszíes nézz be hozzám,ajándék vár!

max írta...

Jutka, Szepvke, CV és Andi!!

Köszönöm!!!

Garffyka: 72 kockás és 87 sima bubi az ideális:)

Gsz: nekünk átsült, mondjuk fiatal volt a gomba, és vékonyra vágtuk, de inkább párold, ne főzd.

Éhezők: sajna már elfogyott:))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin