A legjobb tapolcai recept: az Omlós szűzérmék, zöld-fűszeres mártással, burgonyapürén receptjét választottuk, készítette: Nyáriné Orsika
Omlós szűzérmék lilahagymás, zöldfűszeres mártással, burgonyapürével
Hozzávalók:
1 szép szűzérme felszeletelve cm-es vastagságra, 2 fej lilahagyma, zöldfűszerek,
5 dkg vaj, kevés olaj a sütéshez, 2 dl tejszín, és 1 dl tej (hígításhoz), étkezési keményítő, tetszés szerint só, 1 kiskanál őrölt bors (fehér), 1 kis gerezd fokhagyma
A szűzérméket felszeletelem, kicsit kinyomkodom, picit sózom, borsozom, majd olajban mind a két felét megsütöm, hogy jó omlós legyen. Majd jöhet a szósz elkészítése: A lilahagymát kevés olajon vagy inkább vajon megpárolom, egy egész pici gerezd fokhagymát zúzok bele, majd, sót, borsot, zöldfűszereket teszek rá, majd tejszínnel felöntöm, és megvárom míg besűrűsödik, és leveszem a gázról ( ha túl sűrű lenne, akkor tejjel lehet picit hígítani. (kb. 15 perc) Végül burgonyapürét készítek hozzá, akár burgonyapehelyből, akár rendes főtt burgonyából is elkészíthető.
Jó étvágyat, kb. 1 óra alatt, elkészül az előkészítéssel együtt.
Előre kikészített alapanyagokból 45-50 perc max.
Gratulálunk!
Max
1 megjegyzés:
Gratulálok a nyertesnek!
Megjegyzés küldése