2010. augusztus 29., vasárnap

Narancsos salsa

Narancsos salsa

Az eredeti mexikói recept chilivel készül, de ha olyan társaságnak készítünk salátát, akik nem szeretik az erőset, akkor helyettesítsük nyugodtan piros kápia paprikával. Így is benne lesznek a húsos paprika darabok, de akár gyerekeknek is adhatunk belőle. Ideális kísérője grill húsoknak, sülteknek, vagy egy adag quesadilának. 






Hozzávalók:

- 2 kis fej fehér saláta hagyma
- 3-4 újhagyma
- 2-3 piros húsos paprika (kápia, vagy kaliforniai)
- 2 közepes narancs
- 3-4 kemény húsú paradicsom
- 5-6 ek morzsolt kukorica (lehet lecsepegtetett konzerv is)
- só, bors, petrezselyem levél (sok)

Öntet:

- 2 ek mustár
- 3-4 ek (ízesített) fehérborecet
- 6-7 ek olívaolaj





A saláta készítésénél az alap méret a kukoricaszem nagysága. Ekkorára vágjuk a többi hozzávalót is, hogy a salátánk szép legyen. A hagymákat vágjuk össze, és tegyük egy keverő tál aljába. A paprikát csumázzuk ki, és azt is aprítsuk össze. A narancsot hámozzuk le a húsáig, majd egy éles, vékony pengéjű késsel filézzük ki. Ezt is vágjuk össze és keverjük bele a tálba a kukoricával. Vágjuk össze a petrezselyem zöldjét, és kevés sóval és borssal hintsük a tálba. A paradicsom kocsonyás részét vágjuk ki, és csak a kemény húsát daraboljuk bele a salátába. A keletkezett (szabászati) hulladékot tegyük félre, egy paradicsomos mártásba kiválóan felhasználható.
Készítsük el az öntetet. A sót és borsot keverjük ki az ecettel és a mustárral, majd lassan csurgatva adjuk hozzá az olajat. Ha teljesen összedolgoztuk, akkor öntsük rá a salátára, és szobahőmérsékleten hagyjuk az ízeket összeérni. Tálalás előtt keverjük össze alaposan.

Jó étvágyat hozzá!

Max

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Max! Nagyon finomnak tunik, de kulonos koszonet jar az orszag tortaja receptjeert. Hogy ezek a cukraszdak milyen ugyes otletekkel jonnek elo?? Tenyleg melto torta az alkalomhoz. Par hete irtam egy emailt, nem tudom, megkaptad-e. Jo volt talalkozni, s vegre megkostolni a fagyitokat a nyaron. Koszonjuk. Udv: Karib

Chef Viki írta...

Hű, de tuti!!!

Off: hát még az ország tortája fagylalt! Úrjézus... A belgát pedig meg sem említem :-)

Max írta...

Drága Karib! A levelet megtaláltam a spamok között, válaszolni fogok!!
Lehet hogy ezt nehéz lenne azon a bizonyos magyar esten megcsinálni, de érdekesség képpen be lehetne mutatni képeken.

CV! köszike, és örülök hogy tudtad kóstolni!!!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin